«Mitt liv som Adolf Hittler»

En tidligere lastebilsjåfør fra Østerrike har levd hele sitt liv med navnet Adolf Hittler. Men han har nektet å forandre det av respekt for sine foreldre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Jeg har ofte tenkt at livet ville ha vært enklere hvis jeg hadde hatt et annet navn, sier 60 år gamle Adolf Hittler til avisen Welt am Sonntag.

- Ingen har trodd meg når jeg har sagt at navnet mitt er Adolf Hittler. Jeg får anonyme oppringninger i løpet av natten fra mennesker som sier «Heil Hitler» eller «vi har noen som vi gjerne skulle sendt i gasskammeret», sier han.

Stolt av foreldrene

- Men jeg forandret det aldri fordi jeg var stolt av mine foreldre.

Hittler var til stede på en konferanse for «mennesker med beryktede navn» i byen Braunau i Østerrike. Byen er også fødested for nazistenes leder under annen verdenskrig.

Hittler sa at navnet kostet ham en jobb på et demningsprosjekt i Østerrike. En av ingeniørene spurte hva arbeiderne het.

Kastet ut

- Den første svarte «Tony Sailer», som også er navnet på en berømt skiløper. Den neste sa «Andreas Hofer», som er navnet på en østerriksk frihetshelt. Ingeniøren ble irritert fordi han trodde vi drev gjøn med ham, forklarte Hittler.

- Jeg forsøkte å advare ham om navnet mitt, men til ingen nytte. Da jeg sa «Adolf Hittler» ble vi alle kastet ut.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer