Mitt liv som hund

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NRK Østlandssendingen får ha meg unnskyldt. Men når den kommer med sine ferske nyheter klokka 0740, går jeg på badet. Jeg har ingen radio der, så jeg går dermed glipp av poengene. Ei heller får jeg med meg den to-tre minutter lange sportsbulletengen like etterpå. Presis klokka 0745, mens jinglen til P2s politisk kvarter skingrer i radioen inne på kjøkkenet stikker jeg et vått hode ut av dusjdøra, slipper dampen ut og konstaterer at jeg får med meg Erna Solberg og Lars Sponheim også denne morgenen.

Det er et hardt liv.

Morgenen starter klokka 0635. Da piper det i mobiltelefonen som også fungerer som vekkerklokke. Klokka 0647 er kaffen nypresset, frokostblandingen ferdighakket, avisene på plass på kjøkkenbordet og arbeidsdagen er i gang. Helst to grundig leste aviser, og morgennyhetene 0730, før jeg altså 0740 bevilger meg fem private minutter. Når «Politisk kvarter» avløses av nye nyhetssendinger klokka 0800, vrir jeg nøkkelen om i låsen og forlater boligen og spaserer til jobben med ørepropper som gjør det mulig å få med meg «Kulturnytt».

Vel framme i Dagbladets lokaler plukker jeg med meg seks nye aviser. Jeg har 25 minutter på meg til å bla igjennom dem for å være forberedt til morgenmøtet klokka 0900. Full speed på jobben til ca 1630. Ørepropper på vei hjem. Poteter på mens «Alltid nyheter» hamrer inn nyhetene jeg ikke fikk lyttet til i vårt åpne kontorlandskap. Jeg leser hastig Aften mens jeg spiser min laks, eller fiskekake, eller kylling eller fiskeboller. En strekk på sofaen mens jeg døser til Dagsnytt 18. Opp i grunnstilling til Dagsrevyen. Jeg innser at tida mellom Dagsrevyen og Viggo Johansens «RedaksjonEn» er for knapp til å rekke en tur på Friskis og Svettis. Men jeg rekker å sette i gang en klesvask, lese fem sider i en bok og sende et par sms-er. Og når jeg legger meg utmattet etter Kveldsnytt klokka 23.25, undrer jeg på hvordan småbarnsfamiliene har det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer