- Mitt livs verste dag

Prinsesse Diana mistrivdes i ekteskapet fra dag én, og betegner bryllupsdagen som den verste i sitt liv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette kommer fram på hittil ukjente video- og lydbånd som den amerikanske TV-kanalen NBC har fått tak i, og som ble vist på amerikansk tv i natt. Der kommer det fram at Diana ikke opplevde bryllupet i 1981 i lykkerus, tvert imot: - Min bryllupsdag, jeg tror det var den verste dagen i mitt liv, sier hun.

Den da 20 år gamle jenta forteller at hun følte seg som et lam som skulle slaktes, da hun våknet på bryllupsdagen:

- Jeg visste det var slik, men jeg kunne ikke gjøre noe med det.

Forfatteren Andrew Morton, som skrev «Diana, den sanne historien» i 1992, blir intervjuet om Dianas utsagn, og forklarer hvor naiv og uerfaren «The House of Windsors brudemaskin var».

Hun forteller om Charles utroskap, og om sin engstelse for Camilla Parker Bowles, allerede før bryllupet.

Diana sier hun så etter henne da hun kom inn i St. Paul's Cathedral, og at hun fikk øye på Camilla etter vielsen. Hun håpte at historien med henne var over, og at alt ville bli bra.

Ga Camilla armbånd

Men slik gikk det ikke:

- Om jeg kunne skrive mitt eget manus, skulle jeg sørget for at min ektemann forsvant bort med sin kvinne og aldri kom tilbake, sier hun i opptaket som skal være gjort ca. ti år seinere.

Diana forteller at hun fikk rede på at Charles hadde gitt et armbånd til Camilla. Det var et gullarmbånd med en blå edelstein og inngravert med bokstavene «G» og «F»: - Gladys og Fred, det var deres kjælenavn på hverandre. Jeg var knust, forteller Diana.

Selvmordsforsøk

Diana syntes også at det offisielle bildet av henne var vanskelig å leve opp til:

- Allmennheten ville ha en eventyrprinsesse som kom og rørte ved dem så alt skulle forvandles til gull og alle deres bekymringer skulle forsvinne.

De forsto aldri at individet korsfestet seg selv innvendig fordi hun ikke syntes at hun var god nok, sier hun.

Diana led av depresjoner, og følelsen av at ingen i kongefamilien forsto henne, gjorde ikke ting bedre. Ifølge Morton skal hun ha forsøkt å begå selvmord da hun var gravid med William.

Skilsmissen mellom Diana og Charles ble klar i 1996. Ett år seinere, døde hun i et bilkrasj i Paris.

INGEN LYKKERUS: - Jeg var helt kald og rolig, forteller prinsesse Diana om bryllupsdagen sin i 1981. Hun ble viet til Charles i St. Paul's Cathedral i 1981.