Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Mitt moralske kompass feiler det ingenting

Samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) slår tilbake mot andre partier i regjeringen for måten hans eget parti er blitt omtalt på den siste tiden.

FRP: Samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) går ut mot andre partier i regjeringen for måten hans eget parti er blitt omtalt på den siste tiden. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
FRP: Samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) går ut mot andre partier i regjeringen for måten hans eget parti er blitt omtalt på den siste tiden. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

- Mitt moralske kompass er det ingenting feil med i denne saken, sier Dale til TV 2.

I intervjuer har statsminister Erna Solberg (H) snakket om den syke sønnen til den IS-siktede kvinnen og brukt betegnelser som «den moralsk riktige måten» og «ryggmargsrefleksen som vi må ha».

- Det er ingenting galt med vårt moralske kompass. Tvert imot så står vi opp for frihetsverdiene som dette landet er tuftet på, som ytringsfrihet og bekjempelse av fundamentalisme, sier han.

Dale sier at hans parti ikke kompromisser med folk som frivillig slutter seg til terrororganisasjoner.

- At Frp er tydelige på det handler ikke om dårlig moral, men at vi står opp for de prinsippene som Norge er tuftet på, sier han.

Han mener han som statsråd har forholdt seg lojal til regjeringen, men at han og de andre Frp-statsrådene internt har vært svært tydelige på hva de mener.

Flere politikere har de siste dagene kritisert partiet for ikke å ha sagt fra tidligere om sitt syn på at Norge hentet hjem IS-kvinnen og hennes to barn.

Dale mener kritikken er urimelig, og at alle som hevder de burde opptrådt annerledes vet bedre.