- Mitt politiliv er annerledes enn de noen gang har stukket hodet inn i

Polititoppen Eirik Jensen om Spesialenheten og 34 000 kroner i garasjeveggen.

 UTVIDET SIKTELSE:  Eirik Jensen er nå siktet for medvirknibng til grov narkotikaforbytrelse i tillegg til grov korrupsjon. Foto: Marius Gulliksrud.
UTVIDET SIKTELSE: Eirik Jensen er nå siktet for medvirknibng til grov narkotikaforbytrelse i tillegg til grov korrupsjon. Foto: Marius Gulliksrud.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den tidligere polititoppen Eirik Jensen (56) ble spanet på av kolleger da han fikk en konvolutt med 34 000 kroner i kontanter på gata i Oslo sentrum av sin narkosiktede venn Gjermund Cappelen.

Pengene var tilbakebetaling av et lån til Cappelen, som trengte penger til en verkstedregning, ifølge Jensens forklaring i et intervju med TV2 torsdag.

På spørsmål fra TV2 om han gjemte kontantene fra Cappelen i garasjeveggen på småbruket der han bor på grunn av trygghet, svarer Jensen:

-Diffust for noen - åpenbart for andre
- Mitt politiliv er annerledes enn hva Spesialenheten noen gang har stukket hodet inn i.

- Derfor er det kanskje en del ting som kanskje virker litt diffust for noen, men som for andre er ganske åpenbart.

I dag ble det kjent siktelsen mot den profilerte politimannen er utvidet til også å gjelde medvirkning til grov narkotikaforbrytelse. Fra før var han siktet for grov korrupsjon.

Han forteller i TV2-intervjuet at han har levd et svært spesielt politiliv, også på hemmelige adresser.

Og behov for å holde seg skjult i jobben har vært bakgrunnen for at han har lagt unna kontanter.

Ønsker ikke å forklare seg
Spesialenheten for politisaker sier de valgte å utvide siktelsen fordi de nå ønsker nye avhør av Jensen.

- Vi mente det var riktig å endre siktelsen nå, fordi vi ønsker nye avhør av ham, sier etterforskningsleder Liv Øyen til Dagbladet.

Men noen nye avhør blir det trolig ikke i denne omgang.

- Han har gitt uttrykk for at han ikke ønsker å forklare seg ytterligere for Spesialenheten. Han har ingen plikt til å forklare seg, sier Øyen.

Kontanter, oppussing og SMS
Ifølge forsvareren, advokat Jens Ove Hagen, vil ikke hans klient forklare seg til politiet fordi de ennå ikke har fått innsyn i sakens dokumenter - åtte måneder etter pågripelsen og den første siktelsen.

Mistanken og siktelsen mot Eirik Jensen bygger blant annet på en pengeoverlevering, funn av kontanter på bopel, oppussing av et bad og elektroniske spor som SMS-kontakt mellom politimannen og narkosiktede Gjermund Cappelen, ifølge Spesialenheten.