- Mitt råd til Iran: Hold dere unna!

Trusler fra Bush på Midtøsten-turne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): President George W. Bushs fredsambisjoner i Midtøsten overskygges av at krigsretorikken mot Iran er gjenopptatt.

Helgas episode i Hormuz-stredet, der hurtiggående iranske gummibåter truet amerikanske marinefartøy, skjedde på et uheldig tidspunkt for den amerikanske presidenten.

Det vil si akkurat idet han er i ferd med å plukke opp tråden fra Annapolis-konferansen i Maryland for å få på plass en fredsavtale mellom Israel og palestinerne innen hans tid i Det hvite hus er over.

Les også: Her blir US Navy truet av Iran.

- Alvorlige konsekvenser

Da Bush holdt pressekonferanse sammen med Israels statsminister Ehud Olmert i Jerusalem i går, var det de iranske truslene han fikk spørsmål om.

Bush svarte med å kalle episoden for en «veldig farlig gest» fra Iran, og advarte landet mot å trappe opp konflikten ytterligere.

- Vi har gjort det veldig klart, og de vet hva som er vårt standpunkt og det er: Det vil få alvorlige konsekvenser dersom de angriper våre skip. Sånn er det, enkelt og greit, sa president Bush, ifølge CNN.

Og Bush tillot seg å komme med et velmenende råd:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer