STJERNELAG: Stjernekomiker Stephen Colbert kaller Mitt Romney en seriemorder og anbefaler velgerne å stemme på Herman Cain, mannen som trakk seg fra republikanernes presidentvalgkamp etter sexanklager. Colberts tulle-kampanje startet for en uke siden, og nominasjonsvalget i South Carolina er i dag. Foto: Jason Reed/REUTERS
STJERNELAG: Stjernekomiker Stephen Colbert kaller Mitt Romney en seriemorder og anbefaler velgerne å stemme på Herman Cain, mannen som trakk seg fra republikanernes presidentvalgkamp etter sexanklager. Colberts tulle-kampanje startet for en uke siden, og nominasjonsvalget i South Carolina er i dag. Foto: Jason Reed/REUTERSVis mer

- Mitt Romney er en seriemorder

Stjernekomiker Stephen Colbert feier inn i republikanernes presidentvalgkamp med storm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

CHARLESTON (Dagbladet): Colberts «Rock me Like a Herman Cain: South Cain-oline Primary Rally» ankom i går Universitetet i Charleston med enorm pomp, prakt og hornmusikk.

3500 mennesker — hovedsakelig unge, jublende studenter — tok fredag imot Colbert og Cain som om de var valgvinnere, selv om nominasjonsvalget i South Carolina ikke er før i dag.

- Først og fremst vil jeg takke Stephen Colbert. Dere elsker ham ikke så mye som meg, sier Colbert.

Satire På TV-programmet sitt «The Stephen Colbert Report» spiller han en slags republikansk kommentator som på satirisk vis forsøker å vise fram absurde, dobbeltmoralske og latterlige sidene ved amerikansk politikk.

- Jeg er opptatt av å drive en positiv kampanje. Derfor ville jeg for eksempel ikke si at den eneste forskjellen på Mitt Romney og en statue av Mitt Romney, er at statuen ikke skifter posisjon. Jeg vil heller ikke si at jeg er ikke er interessert i et åpent ekteskap med Newt Gingrich, selv om jeg er beæret over tilbudet, sier Colbert selv til voldsom jubel.

Romney oppfattes av mange som en stiv og vinglete politiker. Ekskona til Gingrich fortalte i et TV-intervju at han ba om et åpent ekteskap hvor han også kunne ha en elskerinne.

- Bror fra annen mor Colberts kampanje startet for en drøy uke siden. En meningsmåling viste at han hadde større oppslutning enn kandidaten Jon Huntsman, som nå har trukket seg. Dermed stilte Colbert til valg som «president av South Carolina». Dessverre var han for seint ute til å komme med på stemmeseddelen, men tidligere presidentkandidat Herman Cain er med på spøken.

Cain ga egentlig opp drømmen om Det hvite hus i desember etter flere anklager om sextrakassering.

- Herr Colbert kunne ikke komme seg på stemmeseddelen, og jeg kunne ikke komme meg av den. Colbert er min bror fra en annen mor, sier Cain, som også benyttet den absurde seansen til å synge Pokémon-sangen.

- Jeg har trodd på herr Cains budskap i flere dager nå, sier Colbert, og oppfordrer alle til å stemme på ham.

Fra 2010 ble det lov med såkalte Super-PACs i USA. Det er omstridt fordi det er organisasjoner som støttespillerne til politiske kandidater bruker til å samle inn penger uten begrensninger på hvor mye penger bedrifter kan donere.

Colbert skaffet seg raskt en egen Super-PAC som han nå har måttet overlate til sin gode kamerat og komiker John Stewart fordi en kandidat og en Super-PAC ikke har lov til å koordinere seg.

- Seriemorder - Du trenger ikke å være milliardær for å bli valgt. Du trenger bare å kjenne en milliardær, forklarer Colbert.

De seriøse republikanske kandidatene har Super-PACs som bruker millioner av dollar på negativ reklame om hverandre. Colbert vil ikke være dårligere.

Han har bitt seg merke i Romneys uheldige uttalelse om at «bedrifter er også mennesker», og at Romney i sin tid som næringslivsleder la ned flere bedrifter.

Konklusjonen som trekkes i reklamen er følgelig: Romney er en seriemorder.

POPULÆR: 3500 mennesker møtte fram ved Universitetet i Charleston før å høre Stephen Colbert raljere med de øvrige, republikanske presidentkandidatene. Foto: Johannes Worsøe Berg
POPULÆR: 3500 mennesker møtte fram ved Universitetet i Charleston før å høre Stephen Colbert raljere med de øvrige, republikanske presidentkandidatene. Foto: Johannes Worsøe Berg Vis mer