Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mitt Romney lover økonomisk 5-punktsplan for USA

Lover å bli mer konkret i sine planer om bedre tider for middelklassen.

LØFTERIK: Den republikanske presidentkandidaten Mitt Romney på vei om bord på sitt kampanje-fly i Bedford, Massachusetts, i går. Foto: REUTERS/Jim Young
LØFTERIK: Den republikanske presidentkandidaten Mitt Romney på vei om bord på sitt kampanje-fly i Bedford, Massachusetts, i går. Foto: REUTERS/Jim Young Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

President Barack Obamas valgkampstab gjør hva den kan for å så tvil om Romneys forslag til å bedre økonomien, blant annet ved å spørre hvilke budsjetter han planlegger å kutte i og hvordan han skal betale for skattekutt på 20 prosent.

5-punktsplan Nå lover Romneys rådgivere at han denne uka skal gå mer i detalj om fem sentrale punkter i sin økonomiske plan.

Det handler om opptrapping av energiproduksjon og handel, bedre utdanning, kutt i de offentlige budsjettene og hjelp til små og mellomstore bedrifter, blant annet ved å fjerne reguleringer.

Fra og med mandag lover en av hans rådgivere å hamre inn hvert av aspektene i Romneys plan for en sterkere middelklasse.

Obama-hopp - og nedtur
Mandag og tirsdag vil Romney særlig snakke om USAs enorme statsgjeld, som nå er oppe i 16.000 milliarder dollar, Obamas ansvar for økningen av gjelda, og planer for å redusere gjelda.

Romney har snakket om de fem punktene som en del av standardtalen han holder i valgkampen, men han er under press for å være mer konkret og ikke bare snakke om den svake økonomien og skylde på Obama for arbeidsløsheten.

En rekke nye meningsmålinger den siste tiden viser at Obama kom ut av det demokratiske landsmøtet med et hopp i oppslutningen etter å ha ligget nesten likt med Romney i flere måneder.

Den siste målingen til Gallup søndag viser imidlertid en liten nedgang for Obama igjen, og Romney håper det betyr at den økte støtten etter landsmøtet skal fordampe.
NTB

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media