Mitt Romney seiret i fem nye delstater

Og så gikk han hardt ut mot president Barack Obama og anklaget ham for svakt lederskap.

NÆRMERE: Mitt Romney er nå ett skritt nærmere å være Republikanernes presidentkandidat. Foto: AP Photo/Jae C. Hong/NTBScanpix
NÆRMERE: Mitt Romney er nå ett skritt nærmere å være Republikanernes presidentkandidat. Foto: AP Photo/Jae C. Hong/NTBScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mitt Romney har vunnet Republikanernes nominasjonsvalg i de fem delstatene Connecticut, Rhode Island, Delaware, New York og Pennsylvania, viser prognognosene.

De fem delstatene sender til sammen 231 delegater til Republikanernes landsmøte i slutten av august.

Ifølge CNN har Romney fra før 695 delegater i ryggen, og med seier i tirsdagens fem delstater tok han dermed et langt steg nærmere de 1.144 han trenger for å bli partiets presidentkandidat til høsten.

- Svakt lederskap Etter å ha proklamert tirsdagens seier, gikk den tidligere Massachusetts-guvernøren hardt ut mot president Barack Obama og anklaget ham for svakt lederskap.

- Hva har vi å vise til etter tre og et halvt år med president Obama? Har det blitt lettere å få endene til å møtes, å selge huset eller å kjøpe nytt? Har dere spart nok til pensjonisttilværelsen, tjener dere mer på jobben, spurte Romney under en tale i New Hampshire.

- Folk lider Romney langet deretter ut mot Obamas økonomiske politikk og hevdet at denne har bidratt til at amerikanerne nå har mistet både håp og drømmer.

- Folk lider og vi vet at noe er galt, forferdelig galt med den retningen dette landet har tatt, fortsatte Romney.

- Dette valget dreier seg om hvilket Amerika vi ønsker å leve i, la han til.

(NTB)