Mitt Romney trekker seg

Den republikanske presidentkandidaten takker for seg. Har gitt seieren til McCain?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Den republikanske presidentkandidaten takker for seg.  Det gav han beskjed om i kveld, norsk tid.

- Hvis jeg fortsetter å kjempe for mitt kandidatur, vil det utsette lanseringen av republikanernes nasjonale kampanje og dermed gjøre det mer sannsynlig at senator Clinton eller Obama vinner, skal han si senere i dag, ifølge nyhetsbyrået Associated Press.Romney har etter supertirsdagen denne uka ligget på en klar andreplass blant de republikanske presidentkandidatene. John McCain ble den store vinneren på republikansk side.

Legger skylden på Hillary og Obama

Han trekker fram sikkerhetspolitikken, hans svakeste kort i kampen om Det hvite hus, som en årsak:

- Jeg er uenig med senator McCain i en rekke spørsmål. Men jeg er enig med ham om at vi må gjøre alt vi kan for å oppnå suksess i Irak og i at vi må finne og henrette Osama bin Laden og avskaffe al-Qaida og terror, sto det i talen til Romney.

Mange republikanere, blant dem Romney, frykter at de demokratiske kandidatene Obama og Clinton vil svekke USAs handlings- kraft internasjonalt- og overlate arenaen til islamske ekstremister. Han oppgir dette som en årsak til at han trekker seg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer