Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mitt Romney vinner primærvalget i Michigan

Hardt tiltrengt seier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Mitt Romney vinner en hardt tiltrengt seier i det republikanske primærvalget i Michigan, melder CNN.

Det så ut til at John McCain hadde festet grepet etter å ha vunnet i New Hampshire. Han skåret også høyt på flere meningsmålinger. Men nå melder den amerikanske TV-kanelen at Romney er tilbake:

Etter at 10 prosent av stemmene var talt opp, hadde Romney, 37 prosent , mens John McCain fikk 31 prosent. Mike Huckabee lå lenger bak med 17 prosent.

Prognosene til både CNN og andre TV-nettverk sier at Romney blir vinneren av primærvalget tirsdag, ifølge NTB.

- Dette er optimismens seier over Washington-stilens pessimisme, sier Romney til nyhetsbyrået AP.

Nødvendig seier

En seier i Michigan var nærmest blitt en nødvendighet etter at han endte på annenplass i de to første avstemningene som har funnet sted, nominasjonsmøtene i Iowa og primærvalget i New Hampshire, til tross for en intens valgkamp.

Dermed er nominasjonen til republikanerne enda mer åpen enn tidligere, ettersom tre kandidater har vunnet hvert sitt valg.

image: Mitt Romney vinner primærvalget i Michigan

Ifølge CNN har Romney brukt mer enn 2 millioner dollar på TV-reklame i Michigan som også er hans fødeby.

- Jeg har ringt Romney og gratulert ham med at Michigan har mottatt sin sønn med sin støtte, sier McCain til AP.

Mørkt for Guiliani

Med 10 prosent av stemmene talt opp ligger Rudy Guiliani an til en oppslutning på bare 3 prosent.

Dermed ser det mørkt ut for den tidligere New York borgermesteren, som også raser på meningsmålinger for de andre amerikanske statene. Kun 15 prosent støtter Guiliani på målingen fra Washington Post. På målingen fra New York Times får han ti prosent av stemmene.

Det spekuleres i om Guiliani har ventet for lenge med å markere seg i valgkampen. Han var ikke tilstede i Iowa eller New Hampshire, men har satset på å komme sterkt tilbake i Florida 29. januar og ikke minst på «Supertirsdag» 5. februar da det er valg i mange stater, blant dem store stater som New York og California.

I løpet av februar vil de fleste statene ha avholdt nominasjonsvalg og da vil det sannsynligvis være avgjort hvem som blir partienes kandidater til presidentvalget i november.

Ingen demokratiske delegater

 UTROPES TIL VINNER:  Mitt Romney Foto: AP Photo/LM Otero
UTROPES TIL VINNER: Mitt Romney Foto: AP Photo/LM Otero Vis mer

På den demokratiske siden fikk Hillary Clinton 62 prosent av stemmene, men det valget har liten betydning siden Michigans delegater ikke blir godkjent på demokratenes landsmøte fordi delstaten framskyndet valget i strid med partivedtektene.

Ingen av demokratene drev valgkamp i Michigan, men Clintons navn ble stående på stemmeseddelen. Tilhengerne av Barack Obama og John Edwards krysset av på rubrikken for blanke stemmer, som fikk 34 prosent.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media