- Mitt største mareritt

Den 32 år gamle biltyven hevder han kjørte i sju- åtte mil før han oppdaget at det satt et barn i baksetet, og at han fikk fullstendig panikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ORKDAL (Dagbladet): - Det var mitt største mareritt, sa en gråtende 32-åring i Orkdal tingrett i går. Han nektet straffskyld for kidnapping.

- Jeg gikk ut av bilen for å tisse og ta en røyk. Da jeg skulle sette meg inn igjen, så jeg et lite barnefjes - en unge som satt og sov. Jeg ble panikkslagen og visste ikke hva jeg skulle gjøre med barnet.

Det var 22. februar i år tiltalte stjal en bil som sto med nøklene i utenfor en bolig i Orkdal. Fastspent i barnesetet bak i bilen satt to år gamle Siv Helen Røhmesmo. Pappa Frank var en kort tur inne i huset, da bilen med barnet ble borte.

- Jeg hadde ikke til hensikt å kidnappe jentungen, og jeg rørte henne ikke. Hun satt og sov, og ga ikke fra seg en eneste lyd under hele turen, hevder biltyven.

- Sykelig sjalu

Han begrunner biltyveriet med at han skulle dra til Kvikne for å kontrollere bevegelsene til sin ekssamboer, som han på den tida var ilagt forbud mot å besøke. Han hevder å ha vært sykelig sjalu og i så sterk psykisk ubalanse at han tidligere på dagen ba om å bli innlagt på psykiatrisk sykehus. Tiltalte er tidligere narkoman, og opplyser at han har levd et hektisk liv med narkotika i 17- 18 år.

Bilen med toåringen ble stoppet i en veisperring, nesten sju timer etter at den ble stjålet. Politiet hevder at tiltalte prøvde å kjøre forbi sperringen, mens han selv sier han ikke greide å stoppe.

Bitter pappa

Faren til to år gamle Siv Helen, Frank Røhmesmo (47), møtte som vitne i retten i går.

- Jeg er forbannet og bitter for det han gjorde, og håper han får en skikkelig straff, sier Røhmesmo til Dagbladet.

Han mener tiltalte må ha sett jentungen da han satte seg inn i bilen, og tror det er løgn at hun ikke ga fra seg en lyd. Han viser til at hun sjelden sov i bilen og at hun hadde kastet opp på klærne under kjøreturen.

- Det har heldigvis gått bra med Siv Helen. Den eneste reaksjonen jeg har merket meg, er at hun er blitt mer skeptisk til fremmede, sier pappaen.

Selv har han fått større problemer.

- Jeg har stadige mareritt og sliter med psykiske problemer som følge av hendelsen, sier Frank Røhmesmo.

NEKTER STRAFF: Den tiltalte 32-åringen (med ryggen til) erkjenner å ha stjålet bilen med den to år gamle jenta, men nekter straffskyld for kidnapping. Her i samtale med sin forsvarer, advokat Øystein Skogrand.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer