Mittens (1) fikk kuttet av forbeina - men ingenting kriminelt ligger bak

Det er politiets konklusjon.

FIKK TRIST SKJEBNE: Mittens (1) ble funnet under verandatrappa med begge forbeina kuttet av, og ble avlivet. Foto: PRIVAT
FIKK TRIST SKJEBNE: Mittens (1) ble funnet under verandatrappa med begge forbeina kuttet av, og ble avlivet. Foto: PRIVATVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I forrige uke skrev Dagbladet om trønderkatten Mittens (1), som kom hjem med begge forbeina kuttet av. Eierne valgte å avlive katten, og anmeldte saken til politiet, av frykt for at dyreplagere kunne stå bak.

Eierne holdt også muligheten åpen for at Mittens kunne være utsatt for en ulykke.

- For eksempel kan han ha fått beina inn i en slåmaskin, uttalte matmor.

Og nettopp det er politiets konklusjon, etter at obduksjonsrapporten foreligger: Ifølge rapporten er den ettårige kattens skader forårsaket av en maskin, som slåmaskin eller skurtresker. Sammenholdt med de andre opplysningene som er kommet fram i etterforskningen, velger lensmann i Stjørdal, Marit Stigen, å henlegge saken, opplyser hun til Stjørdalens Blad.

Saken skapte et voldsomt engasjement. Katteeierne fikk massiv støtte i sosiale medier, og Dyrevernalliansen utlovte en dusør på 5000 kroner til den eller dem som bidro til å oppklare mysteriet. Lensmann Stigen er kritisk til at flere tilsynelatende dro sin egen konklusjon om at det dreide seg om dyremishandling, før saken var ferdig etterforsket.

- Det er viktig at politiet blir varslet tidlig og får gjort de nødvendige undersøkelsene som trengs, før man konkluderer med en årsak, sier lensmannen til Stjørdalens Blad.

Hun opplyser til lokalavisa at katteeierne er orientert om henleggelsen.