Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mjauer i luksus

STAVANGER (Dagbladet): - Endelig kan vi tilby litt luksus til mishandlede katter, sier Kari Mills. I millionvillaen tasser utallige katter på oppvarmede golv, noen slenger seg døsig nedpå i den mjuke sofaen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dyrebeskyttelsen betalte 2,3 millioner kroner for en flott villa som nå er tatt i bruk som krisesenter for dyr i Stavanger.

Ildsjelen er selvfølgelig Kari Mills, som helst vil jobbe for kattene sine 24 timer i døgnet.

- Dessverre må jeg også ha en jobb for å tjene penger, sier fruen fra oljebyens aller beste strøk. Hun selger antikviteter fra et hjem hvor det også mjaues fra mange titalls katter.

Nå kan hun vise rundt på et hjelpesenter for dyr som er hennes stolthet, men naboenes skrekk. De er ikke glade for dyreholdet på den fornemme tomta på Vaulen.

Trues på livet

Kari Mills bryr seg ikke om protester, hun lever for dyra. Hvert år bruker hun betydelige private midler for å hjelpe dyr som lider, og spesielt katter.

- Jeg får trusler, noen vil visst ta livet av meg. Å bry seg om katter betyr å få en haug fiender. Det gir meg bare lyst til å hjelpe de stakkars dyra, sier Kari Mills til Dagbladet.

Hun er fortvilt over alle ansvarsløse mennesker som dumper en kattefamilie på trappa til hennes krisesenter.

Drives på dugnad

- Det er tungt å kjempe for kattens rettigheter. Andre skal hele tida fortelle meg at verden er full av urett og at jeg heller bør bruke mine krefter til å bekjempe annen urettferdighet. Det irriterer vettet av meg! smeller det fra Stavangers kattemor.

Krisesenteret drives på dugnad. Gaver fra dyrevenner er en viktig inntektskilde.

- Bare dyrlege-regninger vil koste oss et par hundre tusen kroner i året. Vi må ha tonnevis med dyremat, og det går med enormt med penger til kattesand, forklarer Kari Mills, og åpner forsiktig døra til villkattenes residens.

Ikke ett dyr blir avvist hos Kari Mills.

- Travlest er det i feriene. Folk skal reise bort, og gir blaffen i kjæledyra sine. Fryktelig, da får vi mye å gjøre, sier Mills, og gruer seg litt til påsken.

PUSEKOS : - Helst ville jeg ha jobbet med forsømte katter hele døgnet, det skjer dessverre så forferdelig mange dyretragedier, sier Kari Mills, som er ildsjel bak krisesenteret for mishandlede dyr i Stavanger.
Hele Norges coronakart