Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mladic-familien fornøyd med arrestasjonen

Familieadvokaten tror ikke Mladic ble arrestert i morges.

 SKEPTISK:  Milos Saljic, advokaten til Ratko Mladics familie, holdt en improvisert pressekonferanse foran leilighetsbygget der Mladics kone bor i Beograd. Han stoler ikke helt på den offisielle versjonen av pågripelsen. Foto: (AP Photo/ Marko Drobnjakovic)
SKEPTISK: Milos Saljic, advokaten til Ratko Mladics familie, holdt en improvisert pressekonferanse foran leilighetsbygget der Mladics kone bor i Beograd. Han stoler ikke helt på den offisielle versjonen av pågripelsen. Foto: (AP Photo/ Marko Drobnjakovic) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nyheten om at krigsforbryteren Ratko Mladic skal ha blitt arrestert i morges kom overraskende på de fleste i Serbia, også på familien til den tidligere generalen.

Overfor den serbiske avisa Blic hevder familiens advokat at kona og sønnen ikke har fått møte Mladic siden i mai 2001, det til tross for flere videoklipp som for to år siden ble lekket til bosnisk TV.

De viste Mladic på skiferie med kona og skal ha vært fra 2008, mens bilder fra Mladic med barnebarnet på fanget skulle stamme fra 2006.

- De har ikke fått se han siden i 2001. På en måte var både sønnen og kona glade da de fikk nyheten, fordi de endelig fikk bekreftet at han er i live, sier familiens advokat Milso Saljic til Blic.

- Skjedde ikke i Lazarevo Ifølge bosniske medier ble Mladic arrestert i Lazarevo torsdag morgen, men det fester ikke familieadvokaten lit til.

- Det skjedde på et annet sted, og så ble han flyttet dit, sier han.

Flere har også pekt på at offentliggjøringen av arrestasjonen skjedde samtidig med at EUs utenriksminister Catherine Ashton var på besøk i Serbia, og at det derfor kan virke regissert.

Tomt hus Saljic tror den krigsforbrytelsesmistenkte generalen ble pågrepet for flere dager siden.

- Vi skal fortsette å arbeide innenfor loven og vil følge prosessen knyttet til utleveringen til Haag neste uke, sier familieadvokaten.

Blic har også besøkt et hus som kona Bosa og sønnen Darko Mladic skal disponere.

«Ingen åpner døra og huset ser ubebodd ut. Naboene sier at de ikke har sett noen denne morgenen, heller ikke politiet», skriver avisa.

 LAZAREVO:  I denne landsbyen hevder serbiske myndigheter at Ratko Mladic ble arrestert. Det tror ikke familieadvokaten på. Foto: (AP Photo)
LAZAREVO: I denne landsbyen hevder serbiske myndigheter at Ratko Mladic ble arrestert. Det tror ikke familieadvokaten på. Foto: (AP Photo) Vis mer