Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mladic fikk besøke datterens grav

Rett etterpå ble anken hans avvist.

BLIR UTLEVERT: Anken til Ratko Mladic ble i dag avvist i Beograd. Foto: AP
BLIR UTLEVERT: Anken til Ratko Mladic ble i dag avvist i Beograd. Foto: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Krigsforbrytertiltalte Ratko Mladic fikk i dag permisjon fra fengselet i Beograd for å besøke graven til datteren Anka, som tok sitt eget liv i 1994.

Under tung politiovervåking tilbrakte Mladic (69) vel 20 minutter ved graven i Beograd natt til tirsdag, opplyser en talsmann ved domstolen i Beograd til den serbiske TV-stasjonen RTS.

Preget Datteren var 23 år gammel da hun tok farens pistol og skjøt seg. Det skjedde under krigen i Bosnia, og Mladic var på det tidspunktet general og hærsjef for de bosnisk-serbiske styrkene.

Mladic var svært preget av datterens selvmord og besøkte graven hennes hyppig fram til han gikk under jorden for 16 år siden.

Mladic ble pågrepet i en landsby i Serbia sist torsdag og sitter varetektsfengslet i Beograd i påvente av behandlingen av anken mot utleveringsbegjæringen til FNs krigsforbryterdomstol for det tidligere Jugoslavia (ICTY) i Haag.

Snart utlevert En representant for serbiske justismyndigheter sa tirsdag morgen at Mladic kan bli sendt fra Serbia til Haag i løpet av det kommende døgnet.

Ratko anket utleveringsordren, men denne skal være avvist av en domstol i Beograd, ifølge AFP.

ICTY har tiltalt Mladic for folkemord, forbrytelser mot menneskeheten og andre krigsforbrytelser.

(NTB)