MMI-undersøkelse: - Folket positive til feiringen

Folket har liten tiltro til at russen vil vise måtehold med alkohol og penger, viser en fersk MMI- undersøkelse utført for Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Halvparten av de spurte mener russen sløser med penger i russetida, og 64 prosent mener at russen drikker for mye alkohol.

- Tiltroen til russens måtehold med penger er dårlig. Enda flere tviler på russens nøkternhet i forhold til alkohol. Undersøkelsen er gjort med 390 automatiske telefonintervjuer i et representativt utvalg av befolkningen, sier Håkon Kavli, statsviter i MMI.

Men til tross for at folket mener russen vil drikke for mye og sløse med penger, lar de seg ikke irritere av feiringen. 65 prosent av de spurte er positive til at avgangselever i videregående skole feirer russetida. Hele landet er positive til feiringen, men Oslo-området topper lista, der hele 75 prosent av de spurte er positive.

- Undersøkelsen viser at flertallet av befolkningen er positive til russefeiringen. Det er langt flere som er positive enn negative, sier Kavli i MMI til Dagbladet.

På spørsmålene om russens feiring er forstyrrende og irriterende, eller morende og underholdende, er folket delt. 46 prosent er helt eller delvis enige i at russens feiring er underholdende, mens 49 prosent mener det motsatte.

Forskjellen mellom kvinner og menns meninger i undersøkelsene er små.

Deltakerne i undersøkelsen ble spurt om de:

Var positive eller negative til at avgangselever i videregående skole feirer russetida.

Mente at russens feiring er forstyrrende og irriterende, eller morende og underholdende.

Hadde tiltro til at russen stort sett vil vise måtehold i sin omgang med penger.

Hadde tiltro til at russen stort sett vil vise måtehold i sin omgang med alkohol.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer