Mistet faren:

Mímir Kristjánsson i sorg

Du gjorde med min verden det som våren gjør med kirsebærtrærne, skriver Mímir Kristjánsson om faren Kristján Loftsson Guðlaugsson som døde søndag.

HYLLER FAREN: Mímir Kristjánsson mistet søndag faren «Pabbi». «Du gjorde med min verden det som våren gjør med kirsebærtrærne», skriver han på Facebook. Foto: Geir Dokken
HYLLER FAREN: Mímir Kristjánsson mistet søndag faren «Pabbi». «Du gjorde med min verden det som våren gjør med kirsebærtrærne», skriver han på Facebook. Foto: Geir Dokken Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Pabbi var mitt universitet. Fire ganger om dagen gikk vi med hunden sammen, og han fortalte meg alt som var verdt å vite om verden», skriver Rødt-politiker og forfatter Mímir Kristjánsson på Facebook om faren som døde søndag.

Kristján Loftsson Guðlaugsson ble 74 år gammel og døde i Torremolinos i Spania der han bodde.

Foreldrene møttes i Kina

I et portrettintervju med Aftenposten fortalte Kristjánsson om hvordan foreldrene møttes i Kina.

Marit Wilhelmsen, Mímirs mor, studerte på 80-tallet språk og kultur på universitetet i Beijing. Hun var 30 år og hadde fått påvist kreft i livmoren. Skulle hun få barn, måtte hun skynde seg.

På bussen hjem fra legekontoret så hun en vestlig mann stige om bord. Da gikk Marit fram og prikket ham på skuldra og sa: «Kunne du tenke deg å bli far til mitt barn?»

Mannen var journalisten Kristján Loftsson Guðlaugsson fra Island og i august 1986 kom Mímir til verden.

Guðlaugsson var da en skilt tobarnsfar og formann i den islandsk-kinesiske vennskapsforeningen.

- Fortryllet verden

Mímir Kristjánsson skriver om tapet av faren på Facebook og Dagbladet publiserer minneordet i forståelse med Rødt-politikeren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer