Corona

Mo (Ap) vil ha Sputnik til Norge

Fylkesrådslederen i Troms og Finnmark ber myndighetene legge skepsisen til Russland brakk og gå til anskaffelse av russiske coronavaksiner. - Vi har ingen liv å miste.

KLEMMER: Nesten ett år etter at coronaen stengte Norge, fikk Kari Muus-Falck klemme dattera igjen. Reporter: Marthe Ihle. Video: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Fylkesrådsleder i Troms og Finnmark, Bjørn Inge Mo (Ap), vil at Norge skal se til Russland etter flere covid-19-vaksiner.

- Norge får jo alt for lite vaksine, og det tar for lang tid. Vi har ingen liv å miste, og nasjonalt må vi se på andre alternativer nå. Jeg mener vi må gå til anskaffelse av den russiske Sputnik-vaksinen så raskt som mulig, sier Mo til Dagbladet.

Det var avisa Nye Troms som omtalte saken først.

- Sputnik-vaksinen er like trygg og like god som de andre. Vi må legge skepsisen til Russland bort og tenke på hva som er best for fellesskapet vårt, sier Mo videre.

Vårt naboland

Han presiserer at vaksineanbefalingen hans hviler på at Sputnik blir EU-godkjent etter nødvendig testing.

- Du kan si mye om Russland, men denne vaksinen har de nå utviklet, i alle fall. Det er veldig uheldig at Norge har bundet seg så beinhardt til EU-masta at ikke russiske vaksiner er blitt gjort tilgjengelig. Dette er vårt naboland, en nabo som har stilt opp for oss tidligere også. Vi har hatt en fredelig sameksistens med russerne i lang tid, et godt naboskap, sier Mo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.