Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mobbeansvar

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forsøkene fra Enova-styret på å hindre mobbeoffer Anne Merethe Kristiansen i å fortelle sin historie i Dagens Næringsliv er illustrerende for hvor vanskelig det er å ta opp kritikkverdige forhold på arbeidsplassen. Først når hun som trakassert ser seg nødt til å gå offentlig ut med sin sak, tar hennes overordnede saken på alvor. Angsten for negativ omtale og muligens også eget skinn gjør at de som er ansvarlige for situasjonen tar affære. I dette tilfellet i form av en sms til vedkommende, i tillegg til press mot advokaten som har bistått de ansatte i konflikten mellom ansatte og ledelse. I sms-en, som er sendt av en ansatterepresentant i styret, tilbyr styreleder Jørn Rattsø at styret vil ta Kristiansens sak på største alvor og sørge for at hun får hjelp.

Meldingen avslører at styret har vært kjent med uakseptabel personalbehandling uten å gjøre noe med det. Tidligere har man nærmest benektet situasjonen. Det er nesten patetisk at frykten for offentliggjøring er det som skal til for å få ledelsen til å kjenne sitt ansvar.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media