«Mobben har med seg navnelister»

Modig lege skjulte fem familier i Kenya.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Krisen i Kenya har kostet minst 300 mennesker livet og jaget rundt 250 000 personer på flukt. Mange har mistet sine hjem etter at mobben har stjålet alt de eier eller satt fyr på husene deres.

Men i den pressede situasjonen fins det også de som rekker ut en ekstra hjelpende hånd. Personer som ikke lar seg blende av etnisk tilhørighet og kollektiv aggresjon.

Gjennom noen norske kontakter har Dagbladet.no snakket med en lege i byen Kisumu, vest i Kenya. Han har de siste dagene skjult fem familier hjemme hos seg.

- De er mine venner, men må skjule seg fordi de tilhører feil etnisk gruppe, sier legen. I frykt for represalier ønsker han ikke å ha navnet sitt på trykk

Sov på gulvet

De etniske urolighetene i Kenya startet i romjula, da det ble klart at den sittende presidenten, Mwai Kibaki, mest sannsynlig har jukset med resultatet i presidentvalget.

Kibaki tilhører gruppen Kikuyu, den økonomisk og politisk mektigste gruppen i land. Motstanderen Raila Odinga kommer fra gruppen Luo. Det er først og frem kikuyuer som er blitt rammet av de rasende hordene de siste dagene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer