Mobbeoffer arrangerer fakkeltog mot mobbing i Oslo

En 14 år gammel jente som selv er blitt mobbet, skal sammen med sin mor arrangere fakkeltog mot mobbing gjennom Oslo sentrum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Vi ønsker å bruke alt det engasjementet rundt mobbing som er der ute nå, i lys av Odin-saken og andre saker. Vi vil legge enda mer press på politikere for å få bukt med mobbing. Det er et skoleproblem, men også et stort samfunnsproblem. Det som skjedde med Odin, må aldri skje igjen, sier initiativtaker Elisabeth Hatland til VG.

Hun er mor til 14 år gamle Villemo som ble mobbet og som endte med å bytte skole. Sammen bestemte de seg for å gjøre noe da de leste om 13 år gamle Odin Osen Andersgård som tok sitt eget liv i mars.

Den siste Elevundersøkelsen viser at så mange som 17.000 barn og unge blir mobbet to-tre ganger i måneden eller mer. Barn som mobber, bør flyttes til andre skoler, sa kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) til Vårt Land tirsdag. Røe Isaksen sier til VG at han kommer til å delta i fakkeltoget på søndag.

Fakkeltoget vil starte på Jernbanetorget klokka 16 og gå opp Karl Johans gate til Stortinget.

Også Odins mamma, Katrine Olsen Gillerdalen, sier at hun støtter opp om arrangementet, og selv kommer til å gå i fakkeltoget.

(NTB)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer