Mobbeoffer ble kannibal

Svenske Lennart (29) drepte og spiste sine fostersøstre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Svenske Lennart Persson, som har innrømmet å ha drept sine fostersøstre Camilla Lifvendahl (34) og Anna Norell (18), drukket blodet deres og spist deler av kroppene deres, var en einstøing og mobbeoffer som barn, skriver Expressen.

- Jeg ble trakassert av andre barn hele tida fordi jeg var så innesluttet, sier 29-åringen fra Gävle.

Kjøkkenkniv

Det var i mars i fjor at Lennart angrep fostersøsteren Anna (18), som nettopp hadde fått barn. Hun ble hogd i hjel hjemme hos seg selv med over 40 knivstikk. Etter drapet drakk Lennart fostersøsterens blod og spiste deler av henne som han hadde skåret av kroppen med mordvåpenet, en kjøkkenkniv.

Sju måneder seinere, i oktober, gjentok historien seg. Da slapp han inn hos sin andre fostersøster, småbarnsmoren Camilla (34), og drepte henne med 60 knivstikk. Han drakk også hennes blod etter drapet.

Lennart har forklart at han lenge hadde hatt en trang til å drepe. Dagen da han drepte Camilla, hadde han stått utenfor en skole og sett på barna.

- Jeg ville finne noen som jeg kunne drepe og drikke blodet fra. Men på skolen var det foreldre, og jeg er glad for det, sier han.

Store problemer

KANNIBAL: Lennart Persson. Foto: Privat
KANNIBAL: Lennart Persson. Foto: Privat Vis mer

Undersøkelser av Lennart viser at han har store psykiske problemer. Da 29-åringen ble pågrepet hjemme hos seg selv, lå det kosedyr på senga, og politiet fant også istykkerrevne fotografier og tøybiter med blod som han hadde tatt vare på etter mordene.

- Jeg ville kjenne lukta for å minnes. Den beroliger meg, sa Lennart i avhør.

Lennart ble født med feil på beina og tilbrakte store deler av barndommen på sykehus. Han hadde aldri lekekamerater og omgikkes bare sine foreldre og fostersøstre.

- Han var rett og slett annerledes. De fleste syntes hele familien var merkelig, og ville ikke omgås dem, sier en tidligere klassekamerat.

Ifølge kommunens helse- og sosialetat var Persson-familiens hjem preget av en voldsom stank av katteurin. Over 60 katter fylte huset.

Isolerte seg

Men Lennart lyktes med å fullføre skolen, og foreldrene skaffet ham en egen leilighet, og han begynte å jobbe. Han isolerte seg da igjen, og de første drapstankene dukket opp på dette tidspunktet, ifølge politiavhørene.

Etter en stund sluttet Lennart å betale husleia og ble kastet ut. Da flyttet han inn i uthuset på foreldrenes eiendom, der han gikk inn i total isolasjon. Han gikk bare inn i hovedhuset for å spise, vaske seg og hente hunden.

Han kjøpte ofte videofilmer, og nå og da lagde han bål av videobåndene utenfor uthuset. Etter hvert sluttet han også å komme på jobb.

- Jeg kan ikke skjønne at samfunnet ikke har reagert tidligere. Det er skremmende, sier Lennarts forsvarer Magnus Isaksson.

- Jeg har alltid vært redd for å oppsøke hjelp, sa Lennart i avhør.

- Jeg har trodd at jeg skulle klare meg gjennom å holde meg borte fra folk, isolere meg.

Straffesaken mot Lennart pågår nå i Gävle tingsrätt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer