Mobbeoffer får erstatning av Trondheim kommune

Trondheim kommune har inngått forlik med en 19 år gammel kvinne som ble kraftig mobbet på ungdomsskolen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Partene skulle møtes i retten neste måned.

19-åringen ble så plaget på ungdomsskolen at hun både fikk posttraumatisk stresslidelse og ble medisinsk invalid, melder NRK.

Erstatningssummen i den utenomrettslige avtalen er konfidensiell. Forliket inneholder også flere andre punkter som kommunen skal oppfylle.

Til NRK sier foreldrene at datteren deres «endelig er blitt hørt». Samtidig understreker de at det ikke er noen vinnere i denne saken og peker på at «tapt skoletid både i fortid og framtid, manglende sosialisering med medelever og en ødelagt ungdomstid er noe som aldri kan erstattes eller repareres».

Mobbingen foregikk i flere år, og mye av den foregikk på sosiale medier.

Familiens advokat Arvid Kjærvik sier at det totalt sett var bedre for 19-åringen å inngå et forlik enn å måtte gå gjennom en rettssak.

- Formannskapet skal godta avtalen i et lukket møte tirsdag, og før det er gjort, er saken ikke ute av verden, understreker Kjærvik.

Trondheim kommune ønsker ikke å kommentere forliket utover at kommunaldirektør Camilla Trud Nereid sier at kommunen er fornøyd med å ha kommet til en løsning som begge parter kan være fornøyd med.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer