<strong>HAR FÅTT ERSTATNING:</strong> Line Sommer Hoel (26) fikk ungdomstida ødelagt og sliter med seinskader. Retten har slått fast at kommunen og skolen har ansvaret. Foto: Privat
HAR FÅTT ERSTATNING: Line Sommer Hoel (26) fikk ungdomstida ødelagt og sliter med seinskader. Retten har slått fast at kommunen og skolen har ansvaret. Foto: Privat Vis mer

Mobbeoffer Line (26) har fått utbetalt 1,6 millioner kroner i erstatning av kommunen

Advokaten mener hun har rett på mye mer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Line Sommer Hoel (26), som i lang tid har ligget i strid med hjemkommunen Malvik på grunn av mobbingen hun ble utsatt for gjennom hele ungdomstida, har fått utbetalt 1,6 millioner i erstatning fra kommunen, melder Adresseavisen.

Advokaten hennes, Christian Lundin i Advokatfirmaet Ness Lundin DA, mener imidlertid Hoel har krav på en langt høyere sum, og antar det blir rettssak om dette, siden partene i saken ifølge ham står langt fra hverandre.

- Hoel opplever at Malvik kommune sårer igjen med erstatningsutmålingen, sier han til Dagbladet.

- Standarderstatning

- Kommunen har ensidig utbetalt hva de synes er riktig. Jeg vil på vegne av Hoel sende inn et oppdatert erstatningskrav med det første, og det vil være betydelig over 1,6 millioner, sier Lundin.

- Dette er en standarderstatning for barn under 16 år. Beløpet er menerstatning som skal dekke tapt livsutfoldelse og inntektstap, utdyper advokaten overfor Adresseavisen.

Lundin vil ikke utdype hvor mye penger han mener klienten har krav på.

- Det vet jeg ikke nøyaktig før jeg har gått igjennom alle detaljene, sier han.

- Blir utbetalt mer

Malvik kommunes advokat Bjørn M. Brauti i Advokatfirmaet Nidaros DA opplyser at kommunen utbetalte de 1,6 millionene før det forelå noe krav fra Hoel. Han sier til Adresseavisen at han er «sikker på at det blir utbetalt mer».

<strong>VARSLER KRAV:</strong> Hoels advokat Christian Lundin varsler at kravet han jobber med å ferdigstille, blir betydelig større enn 1,6 millioner kroner. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
VARSLER KRAV: Hoels advokat Christian Lundin varsler at kravet han jobber med å ferdigstille, blir betydelig større enn 1,6 millioner kroner. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

- Men først må vi motta kravet, sier han.

Lundin sier det er nytt for ham at kommunen sier de regner med å betale mer.

- Hvis de er villige til å betale mer når kravet kommer, er ingenting bedre enn det, sier han til Dagbladet.

Trakk anke

Hoel har alvorlige helseplager etter den fryktelige behandlingen hun ble utsatt for på ungdomsskolen i Malvik. Tingretten slo i fjor høst fast at kommunen og skolen har ansvaret for skadene.

Kommunen varslet at de ville anke dommen, men trakk etter hvert anken.

- Jeg tenker dette er et steg i riktig retning for kampen mot mobbing som har blitt min største hjertesak. Nå vet jeg at det faktisk nytter å si ifra, sa Hoel til Dagbladet på nyåret, da det var klart at det ikke ble noen rettssak i lagmannsretten.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer