Mobbeofferets blodige hevn

15-åringen ble konsekvent mobbet og plaget av sine medelever. I går drepte han to og såret 13 i en vanvittig hevn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skytedramaet på Santana High School utenfor San Diego i går morges er den verste siden massakren på Columbine High i Colorado 1999. Da ble 15 skoleungdommer drept.

Mye tyder på at gårsdagens tragedie var en desperat hevn fra en 15 år gammel gutt som var mobbet over lengre tid. Bevæpnet med en 22-kalibret revolver gikk ungdommen berserk på herretoalettet på skolen.

- Jeg så på gutten. Han lo og fyrte av våpenet, forteller John Schardt (17) ifølge Aftonbladet.

Andrew Kaforey og en vakt løp inn på toalettet da de hørte skytingen. Der ble de møtt av den desperate 15-åringen, som siktet på dem, men lot være å skyte. Da de to snudde og løp ut, ble vaktmannen skutt i ryggen.

Skytingen fortsatte ute i korridoren. Først da politiet kom til skolen la unggutten ned våpenet og overga seg. Da var 13 såret og to drept.

Mobbeoffer

- Gjerningsmannen har kommet med noen uttalelser, men ikke med en god forklaring. Jeg er ikke sikker på om vi noensinne får vite årsaken til dette, sier statsadvokat Paul Pfingst ifølge Aftonbladet.

Men ifølge kameratene har 15-åringen skrytt av massakre-planene i helgen, og spurte om de ville være med.

- Han sa han skulle gå på skolen og skyte folk, forteller Joshua Stevens (15).

Gjerningsmannen hadde vært skolens hoggestabbe i lang tid.

- Han ble plaget hele tiden fordi han var en av de mest tynneste guttene. Folk kalte ham sprø, nerd og gærning, forteller studenten Jessica Moore til AP.

15-åringen vil bli siktet som en voksen for drapene på Bryan Zuckor (14) og Randy Gordon (15), i tillegg til overfall og våpenbesittelse.