Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mobbeofre faller lettere utenfor arbeidslivet

Det viser ny studie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

15-åringer som blir mobbet har større sannsynlighet for å stå utenfor arbeidslivet i 20-årene, viser ny studie. Personer som blir utsatt for mobbing eller vold som 15-åring har dobbelt så høy sannsynlighet for å ikke være i jobb senere i livet.

Det viser en studie av Ida Frugård Strøm, stipendiat ved Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress, ifølge Forskning.no.

Strøm stilte 15-åringene spørsmål om blant annet vold, seksuelle overgrep og mobbing, og undersøkte så deres yrkesaktivitet åtte år etter. Hun sier at mobbing påvirker evnen til å lære, og henger tett sammen med sosial status.

- Det kommer tydelig fram at ferdigheter man trenger i arbeidslivet formes tidlig i livet. Derfor bør tiltak for å forhindre senere arbeidsledighet settes inn ved ungdomsskolealder, sier Strøm.

Av de nesten 12.000 som deltok i studien, svarte rundt 70 prosent at de ikke hadde opplevd noen form for mobbing, vold eller seksuelle overgrep.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media