Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mobbes av TV-en!

Et ektepar i Detroit i USA hevder at TV-apparatet deres kommer med rasistiske meldinger til dem. De sier kanaler plutselig skifter og at TV-en blir slått på midt på natta. Alt uten at de selv er i kontakt med fjernkontrollen. Nå er FBI satt på saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Apparatet skal til og med ha visst navnet til ekteparet Charlotte og Judge Smith, melder TV2.no. Er dette virkelighetens «X-files»? Nå undersøker i alle fall FBI og et satellittselskap saken.

- Alt dette er mulig med fullt lovlig og dertil billig utstyr. Jeg kan legge på meldinger på TV-en din når som helst, sier Frithjof Arngren, eier av Arngren electronics, som fører alt fra forbrukerelektronikk til roboter.

- Trodde det spøkte

Det var i august det startet for ekteparet Smith. De kom hjem og oppdaget at alarmsystemet var frakoblet. Men det var ingen innbruddstegn.

Ikke mye seinere merket de at kanalene skiftet og at fjernsynet plutselig ble skrudd på midt på natta.

- Vi trodde det spøkte, sier Charlotte Smith til nettstedet Ananova.com.

Så skal de ha begynt å motta rasistiske meldinger via TV-skjermen, rettet mot dem selv eller navngitte naboer.

- Mulig med lovlig utstyr

- Dette er mulig ved å koble seg inn der TV-antenne-inntaket til husets kabelnett er. Med en videomikser er man i serie med kabelen til en enkelt TV eller til alle i huset, og kan legge inn tekst og bilder sammen med det bildet som går live på kabelen, sier Frithjof Arngren.

- For å kunne skifte kanal på andres TV, trengs en radiosender og mottaker som overfører det infrarøde fjernkontrollsignalet. Men da må man ha vært inne i huset og installert en skjult liten sender.

«X-files»

- Hvis en slik ikke er montert inne, må man stå utenfor og gjennom vinduet ha fri sikt til TV-en med en tilsvarende fjernkontroll som husets TV-apparat har. For å slå av og på TV-en må man ha en radiomottaker montert på TV-en.

- Men ifølge nyhetsmeldingen har det ikke vært innbrudd i huset?

- Har ingen vært der og koblet dette til, ja, da er det «X-files», sier Frithjof Arngren.