Mobbes og trues etter drapet

I går ble Rahmi Sahindal (56) dømt til livstid for drapet på datteren Fadime. Men marerittet er ikke over for Fadimes familie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Familien til Fadime Sahindal blir truet, mobbet og mishandlet etter drapet på Fadime. Rett før rettssaken ble en 22 år gammel mann arrestert for å ha tegnet et hakekors på døra til Fadimes slektninger.

- Barna våre blir mishandlet på skolen og jeg har mottatt trusselbrev som nå er politianmeldt, sier Fadimes storesøster, Fidan Sahindal, til Expressen.

- De har tegnet hakekors, kalt meg «hore» og skrevet at «dere svartinger, reis fra Sverige». Familien blir kollektivt straffet.

Alle tror at familien vår består av mordere, mishandlere og tvangsgiftede kvinner. Jeg er blitt er symbol for all kvinneundertrykkelse i verden, sier hun.

Arrestert

- Vi har vært nødt til å hente barna våre i barnehager og på skolen etter at de er mishandlet av de andre barna. De får høre at «dere gutter kommer til å drepe søsknene deres».

Tirsdag ble en 22 år gammel mann pågrepet etter at han tegnet et hakekors på døra til en slektning av Fadime. Han ble oppdaget, og det oppsto et slagsmål mellom mannen og slektningene. 22-åringen er mistenkt for mishandling, trusler, skadeverk og hets mot folkegruppe.

Ifølge Upsala Nya Tidnings nettutgave skal mannen ha uttrykt klare nazistiske og rasistiske sympatier i politiavhør.

Trenger hjelp

Fidan Sahindal sier til Expressen at hun ikke er fornøyd med hjelpen fra myndighetene i tida etter drapet.

- Staten tror vi er oppdratt til å forstå det som er skjedd. At vi ikke trenger noe hjelp. Men jeg har mistet en søster, og pappa er skyldig. Min 13 år gamle søster og moren min var øyenvitner til drapet. Jeg har selv vært nødt til å ringe rundt for å skaffe oss psykiatrisk hjelp.

- Er Mona Sahlin (svensk integrasjonsminister, red.anm) overhode interessert i hvordan vi har det? Jeg har vokst opp i Sverige, det må vel være hjelp å få et sted?

TRUES:</B> Fadimes slektninger blir truet, mobbet og mishandlet etter drapet. Her er noen av slektningene avbildet under begravelsen 4. februar i år.
DØMT:</B> Rahmi Sahindal drepte datteren Fadime. I går ble han dømt til livstid.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer