Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mobbet av rivalene for debatt-nekt. Trakk fullt hus til eget arrangement

- Kommer jeg til å få flere stemmer? Færre stemmer? Ingen vet.

SAMLET INN PENGER: Donald Trump under sitt alternative arrangement til inntekt for krigsveteraner torsdag. Foto: Larry W. Smith / EPA / NTB Scanpix
SAMLET INN PENGER: Donald Trump under sitt alternative arrangement til inntekt for krigsveteraner torsdag. Foto: Larry W. Smith / EPA / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nattas TV-debatt mellom de republikanske presidentkandidatene i Des Moines i Iowa, foregikk uten Donald Trump på scenen. Det åpnet opp for Trump-vitser fra de andre kandidatene.

- Jeg er en galning og alle på denne scenen er dumme, feite og stygge, sa Trump-rival Ted Cruz i en åpenbar etterligning av Donald Trump. 

Den kontroversielle mangemilliardæren har en unik evne til å skape overskrifter verden over. Det skjedde nok en gang, da han tirsdag kveld kunngjorde at han ikke ville delta i Fox News' direktesendte TV-debatt, etter en langvarig krangel med TV-kanalen. 

- Kelly er en lettvekter Trump gjorde det klinkende klart at hovedårsaken til at årsaken til at han ikke ville delta var en pågående krangel med kanalens debattleder Megyn Kelly.

UTEN TRUMP: De republikanske presidentkandidatene John Kasich, Jeb Bush, Marco Rubio, Ted Cruz, Ben Carson, Chris Christie og Rand Paul deltok alle i den TV-sendte debatten på Fox News. Samtidig gjennomførte Donald Trump sitt   eget arrangement noen få kilometer unna. Foto: Scott Olson / AFP / NTB Scanpix
UTEN TRUMP: De republikanske presidentkandidatene John Kasich, Jeb Bush, Marco Rubio, Ted Cruz, Ben Carson, Chris Christie og Rand Paul deltok alle i den TV-sendte debatten på Fox News. Samtidig gjennomførte Donald Trump sitt eget arrangement noen få kilometer unna. Foto: Scott Olson / AFP / NTB Scanpix Vis mer

- Megyn Kelly er en lettvekter, hun er ikke en reporter. Hun burde ikke være i en debatt. Forrige gang stilte hun ikke spørsmål, hun kom med uttalelser, sa Trump under pressekonferansen.

Krangelen mellom Kelly og Trump strekker seg tilbake til republikanernes første TV-sendte debatt i august i fjor. Trump mente i etterkant av debatten at programleder Megyn Kelly og Fox News stilte «onskapsfulle og urettferdige spørsmål». 

Under debatten konfronterte Kelly presidentkandidaten med flere nedsettende uttalelserhan har kommet med om kvinner.

- Du har tidligere kalt kvinner «feite griser, hunder, motbydelig dyr», sa Megyn Kelly til Trump.

 I et intervju med CNN kom Trump med en uttalelse om Kelly som vekket stor oppmerksomhet over hele verden:

- Du kunne se at det kom blod ut av øynene hennes. Blod kom ut av hennes «wherever», sa Trump til CNN.

Til tross for at han ikke sa det i klartekst, kom journalister og eksperter raskt på banen og konkluderte med at dette var Trumps lite diskré måte å insinuere at Kellys aggressive spørsmål tilsa at hun menstruerte. Trump gikk senere ut og hevdet at han «mente å si at det kom blod ut av nesa hennes».

Ville stille opp for 45 millioner kroner I stedet for å delta på debatten bestemte arrangerte Trump et alternativt arrangement til inntekt for krigsveteraner, noen få kilometer unna Fox-debatten.

- Kommer jeg til å få flere stemmer? Færre stemmer? Ingen vet, sa Trump om avgjørelsen om å utebli fra debatten da han talte til publikum, ifølge NBC News.

Ifølge Fox News skal Trump ha vært villig til å stille opp i nattas debatt, dersom TV-kanalen betalte 5 millioner dollar - rundt 45 millioner kroner - som skulle gå til hans veldedige formål. Det skriver Fox News i en pressemelding gjengitt av ABC. TV-kanalen avslo tilbudet fra mangemilliardæren.

- Skal ikke bli ledd av Trump-arrangementet, som ble planlagt gang etter tirsdagens beslutning, trakk fullt hus til tross for at invitasjonene ble sendt ut én dag før. 

- Vi skal vinne med militæret, vi kommer til å vinne ved grensa (til Mexico red.anm), vi kommer til å vinne i handel. Vi kommer til å vinne på hvert eneste nivå, og vi skal ikke lenger bli ledd av i resten av verden, sa Trump til trampeklapp fra salen.

Samtidig ble han ertet av sine republikanske rivaler noen kilometer unna. Debattleder Megyn Kelly, som tilsynelatende har skremt Trump, omtalte Trumps fravær som «elefanten som ikke er i rommet i kveld».

Presidentkandidat Jeb Bush var rask til å kaste seg på: - Jeg savner på en måte Donald Trump. Han var som en liten teddybjørn for meg. Vi hadde alltid et så kjærlig forhold i disse debattene og utenom, på Twitter, sa han. 

- Vil erstatte regjeringen med Twitter-følgere Fox News har også opplevd massiv kritikk for deres håndtering av Trump-krangelen. Trump ble spesielt fornærmet av en offisiell uttalelse kanalen kom med i sosiale medier:

«Vi har fått høre fra hemmelige kilder at Ayatollah og Putin har planer om å behandle Donald Trump urettferdig når de møter ham, dersom han blir president. En djevelsk kilde forteller oss at Trump har sin egen hemmelige plan for å erstatte regjeringen med sine Twitter-følgere for å se om han i det hele tatt skal delta på disse møtene», heter det i en ironisk uttalelse fra nyhetskonsernet

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram