Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Mobbing er utbredt i Forsvaret

Hver fjerde vernepliktig har sett at medsoldater blir mobbet eller trakassert i tjenesten, viser undersøkelse.

SAMHOLD? Mobbing er vanlig i Forsvaret, ifølge ny undersøkelse. Her Telemark Bataljon på en øvelse tidligere i år. Illustrasjonsfoto: Kristoffer Egeberg / DAGBLADET.
SAMHOLD? Mobbing er vanlig i Forsvaret, ifølge ny undersøkelse. Her Telemark Bataljon på en øvelse tidligere i år. Illustrasjonsfoto: Kristoffer Egeberg / DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Undersøkelsen avdekker urovekkende tall, mener landstillitsvalgt for soldatene i Forsvaret, Simen Jørgensen.

- Disse tallene har gått noe nedover de siste årene, men all mobbing er uansett uakseptabel. Det vi også ser er at det er hovedsakelig medsoldatene som står bak mobbingen. Dette er dårlige vaner som de trekker med seg fra det sivile liv, sier Jørgensen til Bergens Tidende.

For to år siden svarte nesten 29 prosent at de hadde lagt merke til mobbing eller trakassering i tjenesten.

Jørgensen frykter at mobbingen og trakasseringen kan gå ut over oppdragene som Forsvaret skal løse. Det må være nulltoleranse, mener han.

Forsvarsledelsen uttrykker også bekymring over tallene.

- Mobbing og trakassering er atferd som strider mot grunnleggende verdier i Forsvaret. Samhold og kameratskap er byggesteiner i avdelinger som har utfordrende arbeidsoppgaver, sier pressetalsmann Dag Aamoth i Forsvaret.

Flere tiltak er nå i gang for å bedre situasjonen, forteller han.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!