Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mobbing

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik gikk i bresjen for en storstilt kampanje mot mobbing i skolen. To landsomfattende prosjekter ble tilført millionbeløp, og de første tilbakemeldingene har vært udelt positive. Anti-mobbekampanjen kunne vise til dels oppsiktsvekkende gode resultater. Nå innrømmer de to prosjektlederne, Dan Olweus og Erling Roland, at reduksjonen i mobbing nesten utelukkende har funnet sted på barnetrinnet.

• Blant ungdommer mellom 13 og 17 år er mobbing like utbredt, melder VG. Roland er forundret over at Olweus ikke nevner det i sine presentasjoner, mens Olweus skylder på \'en sterkere fagorientering blant lærerne i ungdomsskolen\' for manglende resultater. Uansett årsak må det stilles spørsmål ved at prosjektene har fortsatt å motta støtte uten å kunne vise til resultater. Mobbing i skolen er et alvorlig problem og et offentlig ansvar. Men prosjekter som disse kan ikke opprettholdes bare for å vise handlekraft. De må også kunne vise til resultater.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling