Nedtur: - Jeg er ikke fornøyd, sier møbeltoppen Henning Riegel. Foto: Odd Vanebo / Finansavisen.
Nedtur: - Jeg er ikke fornøyd, sier møbeltoppen Henning Riegel. Foto: Odd Vanebo / Finansavisen.Vis mer

Møbelfamilie har tapt 18 mill.

I 2014 startet A-Møbler et nytt varehus. Nå har selskapet tapt penger fem år på rad.

(Finansavisen.no): A-Møbler ble stiftet i 1917 og har siden blitt driftet av familien Riegel. I flere tiår var møbelkjeden en pengemaskin, men i 2014 stoppet eventyret. Varehuset på Alnabru utvidet med et nytt et nytt i Bærum. Siden har selskapet tapt 17,6 millioner kroner.

- Vi plages av beliggenheten. Lokasjonen har vært lite tilgjengelig grunnet utvidelsen av hovedveien fra Sandvika til Hønefoss. Det har vært et kaos i to år, sier adm. direktør Henning Riegel, til Finansavisen.

Varehuset ligger tett opptil byggeplassen E16 ved Vøyenenga.

I 2017 hadde selskapet et negativt driftsresultat på 10,9 millioner kroner. Kun 12 prosent av omsetningen kom fra varehuset i Bærum. Nettsalget utgjør cirka seks prosent. Resten kommer fra varehuset på Alnabru, skriver avisen.

- Jeg er ikke fornøyd med fjoråret. Første halvår var greit, men i andre halvår sviktet salget. Utviklingen i bransjen traff oss hardt, medgir Riegel, som ikke utelukker å legge ned Bærum-huset.

For å bedre situasjonen jobber selskapet med å kutte kostnader. Likevel forventer Riegel enda ett år med tap, skriver avisen.

- Vi har igangsatt et kostnadskuttprogram hvor blant annet bemanningen blir påvirket, sier han til Finansavisen.

A-møbler fikk i 2017 et resultat etter skatt på minus 6,7 millioner kroner, som er det femte året med tap. Året før ble det minus to millioner på bunnlinjen.

Møbelselskapet hadde i 2017 161,8 millioner kroner i inntekter, ned fra 173,1 millioner kroner.

Andre økonominyheter:
Bjørn Rune Gjelsten sluker nytt selskap
Biotek-rally på Wall Street - aksje flørtet med all time-high