Møbelgigantene Talgø og Krogenæs er konkurs

Talgø AS og datterselskapet Krogenæs er konkurs, og 195 ansatte mister arbeidet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Talgø Møbelfabrikker AS med hovedkontor i Todalen på Nordmøre er landets største platemøbelprodusent, og har fabrikker i Todalen og Angvik i Møre og Romsdal og Skåbu og Vinstra i Oppland.

- Vi har snudd alle steiner, men har ikke lykkes med å få til lønnsom drift, sier administrerende direktør i Talgøs Møbelfabrikker AS, Joar Indergård, til NTB.

Talgø har drevet møbelproduksjon i 103 år, og et oppbud er et hardt slag for lokalsamfunnene og kommunene som nå rammes. I alle kommunene er Talgø og Krogenæs hjørnesteinsbedrifter. Familien Talgø i Todalen er hovedaksjonær i Talgøkonsernet, og både for eierne og styret har dette vært en tung beslutning. De ansatte ble orientert onsdag ettermiddag.

Talgøkonsernet hadde i fjor en omsetning på 215 millioner kroner, og et resultat på minus 16 millioner kroner. Resultatet første halvår i år var minus 10 millioner kroner.

Det er foreløpig uvisst om det er mulig å få til ny drift ved en eller flere av Talgøs fabrikker som er rammet av konkursen.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer