Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Mobil gasskraft er en miljøbombe

Regjeringspartiene høster kritikk etter at det i går ble kjent at AP, SV og Sp kan gå inn for å bruke mobile gasskraftverk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

AUF karakteriserer regjeringspartienes ja til mobile gasskraftverk som en miljøbombe.

Det er i behandlingen av et stortingsforslag fra Høyre at regjeringspartiene åpner for bruk av mobile gasskraftverk. Årsaken er at den påståtte strømkrisa i Midt-Norge allerede førstkommende sesong kan bli katastrofal for forbrukere på Vestlandet og i Trøndelags-fylkene.

-  Ikke kortvarig

Stortingsrepresentant Ketil Solvik-Olsen (Frp) sier til Dagbladet at mobile gasskraftverk ikke blir en «midlertidig løsning», slik regjeringspartiene hevder:

-  Disse sterkt forurensende gasskraftverkene blir stående til de planlagte gasskraftverkene med CO{-2}-rensing ferdigstilles. Det er svært dårlig miljøpolitikk. Regjeringspartiene - med SV i spissen - framstår som de reneste miljøbøller.

Frp står på linje med Ap\'s, SVs og Sps ungdomspartier og en samlet miljøbevegelse. Thomas Palm i miljøorganisasjonen Zero sier at det er uakseptabelt å åpne for bruk av gasskraftverkene.

Vil anke

Bellona-leder Frederic Hauge sier regjeringen bare kan glemme å bruke mobile gasskraftverk.

-  Vi skal anke alle eventuelle utslippstillatelser, sier Hauge.

AUF mener det er fullt mulig å hente den nødvendige energien fra fornybare energikilder.

Sondre Båtstrand i Miljøpartiet Grønn Ungdom sier SV ikke kan leve med beslutningen.

KRITISK: Ketil Solvik-Olsen.
KRITISK: Frederic Hauge, Bellona.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling