Mobil kan felle brannstifteren

TØNSBERG (Dagbladet): Trusler på mobiltelefon kan gi politiet verdifulle spor i etterforskningen av bombeattentatet mot Exotica Kjøtt og Kolonial i Tønsberg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi er bare i startfasen i etterforskningen og har ingen mistenkte. Jeg kan bekrefte at familien har mottatt trusler, sier politijurist Christoffer Arnø i Vestfold politidistrikt til Dagbladet.

«Jævla pakkis»

Onsdag kveld ble det kastet en brannbombe inn i butikken til Tare Karim. Gjerningsmannen «dekorerte» butikken med hakekors og skrev «ha det hyggelig» på døra.

Karim ønsker ikke å utdype truslene og sjikanen familien har vært utsatt for overfor Dagbladet av hensyn til politietterforskningen.

SMS-meldinger som «jævla pakkis» og «hvite neger» har blitt sendt til familien, og sist helg kom det en trusseltelefon midt på natta.

Nazimiljø

Nazimiljøet i Tønsberg-distriktet har ligget stille de siste åra og brannattentatet kom overraskende på alle. Politiet jakter på gjerningsmannen i dette miljøet, men holder også andre muligheter åpne.

Den opprinnelig kurdiske familien har drevet butikken i Tønsberg sentrum i en årrekke og har aldri tidligere vært utsatt for ubehageligheter.

Familien er bosatt i Stokke utenfor Tønsberg. Der var det for noen år siden et nynazistisk miljø, men det er uklart om noen derfra står bak rasistiske angrepet på Karims butikk.

BRANNBOMBE: Familien som eier butikken, har blitt truet via mobiltelefon.