Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mobil skal redde liv

Redningsmannskaper i Skottland har fått kameratelefoner. For å redde liv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bildemobiltelefoner er det nye inventaret hos redningsmannskaper i Skottland . Ved hjelp av disse mobilene sender brannmannskaper bilder fra ulykkessteder og av ofre til leger. Slik kan legene skaffe seg en rask oversikt over skadesituasjonen og ofres tilstand etter en ulykke - før de eventuelt kommer til ulykkesstedet, opplyser BBC News Online. Prøveprosjektet skal pågå i seks måneder, før det skal vurderes.

- Et bilde forteller tusen ord, og det er hva dette dreier seg om. Det er første gang vi prøver ut denne teknologien, forhåpentligvis redder det liv, sier brannmannsjef Mike Bitcon i regionen Fife i Skottland , hvor prosjektet pågår.

Leger ved to sykehus i området er også med i opplegget.

Ifølge avdelingsoverlege Lorna McLeod ved Dronning Margarets sykehus er riktig behandling straks etter en ulykke svært viktig.

- Når vi ser disse bildene på forhånd, kan vi vurdere alvorligheten av en ulykke og hvor stor skade ofre er påført, sier McLeod.

Sykehuset Royal Glamorgan i det sørlige Wales har allerede innført bildemobiler i sin praksis. Almennpraktiserende leger sender røntgenbilder via mobil til spesialister, som så hjelper legene i å ta riktige vurderinger. Les mer om Royal Glamorgan og dets praksis med bildemobiler.

LIVREDDER: Bildemobil er det nyeste på lista hos redningspersonell i Skottland. Foto: REUTERS/SCANPIX