Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mobilalibi for Viggo?

KRISTIANSAND (Dagbladet): Telenor Mobil har i all hemmelighet gjennomført nye tester av mobildekningen i Baneheia. Målingene konkluderer på nytt med at det er umulig å ringe fra drapsåstedet via basestasjonen Eg A. Viggo Kristiansen skal på drapstidspunktet ha sendt tekstmeldinger via denne basestasjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har ikke klart å gjenskape en slik situasjon, sier dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor Mobil.

I høst leverte spesialistfirmaet Teleplan AS, som rettsoppnevnte sakkyndige, en rapport om mobildekningen i Baneheia. Ifølge politikilder sparker rapporten beina under Viggo Kristiansens håp om å dra nytte av det påberopte mobilalibiet.

Teleplan AS beskrives som det firmaet som har best kompetanse i hele Europa til å undersøke mobildekningen i Baneheia.

Samme konklusjon

Telenor Mobils nye undersøkelser kan imidlertid vise seg å svekke Teleplan-rapporten:

- Vi foretok nye målinger og hadde befaring i Baneheia da vi fikk nyss om at Teleplan hadde kommet til andre konklusjoner enn vi gjorde i vår. Våre nye målinger ga nøyaktig samme resultat som forrige gang vi målte. Det er heller ikke gjort noen endringer i strukturen på Eg A-senderen, understreker dekningsdirektør Amundsen.

De tekniske målingene vil stå sentralt i bevisføringen for barnedrapstiltalte Viggo Kristiansen (22) når ankesaken kommer opp for Agder lagmannsrett like over nyttår.

Telenor-ekspertene er imidlertid ennå ikke blitt stevnet som vitner.

Aktoratet ble tatt på senga da det under byrettens behandling på forsommeren framkom opplysninger om at Kristiansens mobiltelefon ikke kunne ha vært på åstedet da Lena Sløgedal Paulsen (10) og Stine Sofie Sørstrønen (8) ble voldtatt og drept 19. mai 2000. Viggo Kristiansen beskrives som en mobilfrik som alltid hadde telefonen med seg.

Hele Norges coronakart