Mobilbombe i Baneheia

Som nest siste vitne sprang Telenors eksperter en bombe i Baneheia-saken. Basestasjonen som Viggo Kristiansens mobiltelefon kommuniserte med på drapskvelden dekker ikke åstedet i Baneheia, viser nye målinger fra Telenor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Telenor har i går og i dag foretatt målinger i Baneheia for å se om basestasjon Eg A, som mottok og sendte flere tekstmeldinger som skulle til Viggos mobil drapskvelden, faktisk dekker åstedet.

Telenor Mobils dekningssjef Bjørn Amundsen la fram et kart som viste et dekningsområde for Eg A. Dette området inkluderer ikke åstedet i Baneheia.

- Det er overveiende sannsynlig at sim-kortet har befunnet seg i dette området, sa Amundsen.

Han har i dag gjennomført målinger på åstedet selv,og så og si i alle tilfeller gikk samtalene gjennom en stasjon på Odderøya, i andre enden av sentrum. Et par samtaler gikk via Caledonien like ved. Ingen av samtalene gikk gjennom Eg A.

- Vi har ikke greid å henge på Eg A i dette området, sa Amundsen.

- Selv om vi faktisk låste en av telefonene på Eg A greide vi ikke vi å sette opp en samtale over den basestasjonen når vi var i dette området.

Denne basestasjonen ligger i de tiltaltes nabolag. Viggo Kristiansen oppgir å ha opphold seg i sin bunker like utenfor hjemmet drapskvelden. Politiet har i sin etterforskning kun brukt teoretiske dekningskart som ikke er basert på faktiske målinger. Disse nye målingene er gjennomført på initiativ av Kristiansens forsvarer Tore Pettersen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer