Mobilbruk i fly ufarlig

Mobilbruk i fly skal visstnok ikke være farlig likevel.Nå vurderer Luftfartsverket å oppheve forbudet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En ny amerikansk rapport slår i følge Stavanger Aftenblad fast at mobilbruk i fly er helt ufarlig. Nå innrømmer Luftfartsverket at forbudet mot mobil i fly ikk er basert å fakta, det er en ren «føre-var» regel. De vil allikevel vente med å oppheve forbudet.

- Inntil vi har utredet saken skikkelig kan vi ikke oppheve forbudet, sier Gerhard Pettersen i Luftfartsverket til Aftenbladet.

Rapporten, som er fra 1996, har nettopp blitt offentliggjort. Forskerne har tatt for seg 1000 flyginger uten å finne ett tilfelle hvor mobiltelefoner har slått inn på flyets elektroniske systemer. Flyprodusentene Boeing og Airbus har teset fly med hundrevis av mobiler liggende i.

Både SAS og Braathens ser mer enn gjerne at passasjerene får lov til å bruke mobilen underveis, men Telenor Mobil er mer skeptisk:

- Mobiltelefonbruk i lufta kan virke forstyrrende på telenettet på bakken. Dessuten kan det bli stor indifferens, noe som igjen kan føre til skurring og avbrutte samtaler. Grunnen til den dårlige forbindelsen er at nettet i lufta ikke er utbygd, sier Elisabeth Gjølme i Telenor til Aftenbladet.

(Dagbladet :på nettet)