Mobilen lekker giftige gasser

Når du setter mobiltelefonen mot øret, frigis allergi- og kreftfremkallende gasser. Giften «svetter» ut av telefonen ved hjelp av din egen kroppsvarme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er svenske eksperter ved Forskingsinstitutet i Malmö som har kommet fram til den oppsiktsvekkende konklusjonen. De har funnet ut at giftige gasser som fenol, kresol, bifenyl, triklorfenol og dibensofuran lekker ut av mobiltelefonen fordi de er vannløselige og har smeltetemperatur som ligger nær kroppens 37 grader. Det skriver Aftonbladet.

De ivrigste mobilbrukerne klager ofte over trøtthet, hodepine og ørhet. Til nå har forskerne trodd at dette skyldtes stråling fra mobiltelefonen, men en kvinne som puttet mobilen i en plastpose kan ha løst gåten. Hun ble kvitt sine plager, og satte forskerne på sporet av giftgassene.

Sven Persson ved Yrkesinspeksjonen i Malmö ser svært alvorlig på de nye forskningsresultatene:

- Det som gjør det ekstra alvorlig er at man har mobilen direkte mot huden over lang tid. Det er som å ha en trykkimpregnert planke som hodeplagg, sier han til Ny Teknik.

Hos mobilprodusenten Ericsson stiller man seg ganske uforstående til den alvorlige nyheten:

- Vi kan ikke forstå hvor det skulle komme fra, sier Mats Pellbäck-Scharp som er miljøansvarlig for mobilene og som vil følge opp forskningsresultatet med egne målinger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.