Mobilforbud i bilen neste år

Trygg Trafikk regner med at det blir påbudt bruk av håndfritt mobiltelefonutstyr i bil fra 1. april neste år, opplyste direktør Leif Agnar Ellevset på en pressekonferanse i Oslo i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ellevset regner med at Samferdselsdepartementet i løpet av relativt kort tid vil gi det endelige klarsignal.

Trygg Trafikk viser til at tidligere undersøkelser har vist at et meget klart flertall av de norske brukerne er enig i at et slikt påbud bør komme av trafikksikkerhetsmessige grunner. Det skjer også en del ulykker som følge

av uvettig bruk av mobiltelefon under kjøring.

- Vi stiller oss meget tvilende til Transportøkonomisk institutts nylig publiserte undersøkelse som viser at det skjer svært få trafikkulykker som en følge av bruk av mobiltelefon under kjøring. Svært få vil oppgi eller
innrømme at de har hatt trafikkuhell som følge av bruk av mobiltelefon, fordi de aller fleste i dag er kjent med at dette kan gi avkortninger på 30-40 prosent i skadeoppgjøret fra forsikringsselskapet, sier Ellevset.

I alt 16 land har til nå innført et påbud om bruk av håndfritt telefonutstyr i bil. Danmark er i dag det eneste nordiske land som har vedtatt et påbud, og det trer i kraft fra 1. juli i år.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer