Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mobilforbud på engelske skoler

Regjeringen foreslår nulltoleranse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Storbritannias nye undervisningsminister Ruth Kelly vil bannlyse mobiltelefoner fra øyrikets klasserom. Kelly varslet tirsdag det hun kalte nulltoleranse overfor elever som forstyrrer undervisningen.

Elever som er frekke i kjeften overfor lærere, kan bli bortvist fra klasserommet og midlertidig utvist fra skolen, sa undervisningsministeren til den britiske rikskringkastingen BBC. Hun tilføyde at skolene skal slå hardt ned på SMS-utveksling og annen mobilbruk.

Det elevene og deres foreldre nå sliter mest med, er ikke voldsbruk eller andre alvorlige episoder. Det er forstyrrelser på et lavere, men samtidig svært irriterende nivå, som uhemmet skravling og mobilbruk, tilføyde Kelly, som overtok som undervisningsminister i desember.

- Vi må sette nye og klare grenser for hva slags oppførsel som kan godtas i klasserommet. Jeg og departementet mitt vil vise nulltoleranse overfor bråkmakere som ødelegger for andre, framholdt hun.

Elever som nekter å følge reglene, kan bli bortvist fra klassen og skolen, men det betyr ikke nødvendigvis at de går glipp av undervisningen. Det kan bli aktuelt å samle slike elever fra flere skoler i spesielle «bråkmakerklasser», tilføyde den britiske undervisningsministeren. (©NTB)