Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mobilkollaps hindret ikke Telenor-vekst

Telenor fikk åtte millioner nye abonnenter på verdensbasis i vår.

VOKSER: Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas kan konstatere åtte millioner nye abonnenter på verdensbasis. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
VOKSER: Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas kan konstatere åtte millioner nye abonnenter på verdensbasis. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kollapsen i mobilnettet i juni førte ikke til kundeflukt her hjemme, og selskapet leverte et solid kvartalsresultat.

Resultatet for andre kvartal var omtrent som forventet, med driftsinntekter på 24,3 milliarder kroner, en snau milliard mer enn i samme periode i fjor. Resultat før skatt falt med fire milliarder kroner, men det skyldes først og fremst gevinsten av VimpelComs oppkjøp av Wind Telecom i fjor.

Ikke uventet er det først og fremst i den asiatiske delen av Telenors globale virksomhet at veksten er stor.

- Våre mobilvirksomheter fikk nærmere åtte millioner nye abonnenter i kvartalet. I likhet med årets tre første måneder var kundeveksten drevet av våre asiatiske virksomheter, sier konsernsjef Jon Fredrik Baksaas.

Han understreker samtidig at nye tjenestetilbud i Norden som ble lansert tidligere i år, har hatt positive effekter.

- Jeg er spesielt fornøyd med å se at abonnementsbasen på mobil igjen vokser i Norge, og at veksten i datainntekter fortsetter å kompensere for prispresset på tale, sier Baksaas som i juni måtte forklare hvordan den alvorligste feilen i Telenors mobilnett siden starten i 1993 kunne skje. Årsaken er identifisert, og tiltak er iverksatt for å forhindre tilsvarende hendelser, gjentar Baksaas.

Selskapet ser relativt lyst på framtida. Basert på resultatene og trendene så langt i år, opprettholder Telenor inntektsutsiktene for 2011 og forventer en noe sterkere kontantstrøm enn tidligere indikert.

(NTB)