Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mobilkran skal ha sklidd inn på gangvei - gutt (5) omkom

Døde som følge av skadene han pådro seg.

ULYKKESSTEDET: To barn er skadd i en ulykke ved Karuss skole i Kristiansand. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
ULYKKESSTEDET: To barn er skadd i en ulykke ved Karuss skole i Kristiansand. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Agder melder at det ved 08-tida tirsdag morgen var en trafikkulykke ved Karuss skole i Kristiansand.

En fem år gammel gutt omkom av skadene han fikk i en ulykke i Vågsbygd i Kristiansand tirsdag morgen, opplyser politiet.

- Sykehuset i Kristiansand melder at en fem år gammel gutt som var involvert i en ulykke i Vågsbygd i dag tidlig, er død som følge av skadene han pådro seg. Pårørende er varslet og tas hånd om av helsepersonell, opplyser operasjonsleder Lars Hyberg i Agder politidistrikt, i en pressemelding.

Det var gutten og hans søster på tre år var involvert i ulykken. Jenta er betegnet som lettere skadd.

- Det er for tidlig å si noe om årsaksforhold. Åstedsundersøkelse pågår fortsatt på stedet i samarbeid med ulykkesgruppen til Statens vegvesen. Arbeidstilsynet er også varslet, skriver politiet i pressemeldinga.

Kranbilsjåføren har foreløpig fått beslaglagt førerkortet og videre etterforskning blir håndtert av Vågsbygd politistasjon.

Én lettere skadd

Politiet opplyste på Twitter at to barn var involvert i ulykken. Klokka 09.36 opplyste Sørlandet sykehus at en gutt er livstruende skadet, skriver Fædrelandsvennen.

- Det ser ut som en mobilkran har sklidd på det glatte føret og kommet inn på gang- og sykkelveien. Ett av de to barna måtte frigjøres, sier politiets innsatsleder Kjell Iveland til Fædrelandsvennen.

Det andre barnet ble ifølge politiet lettere skadd og ble behandlet på stedet, skriver NTB.

Like før skolestart

Ulykken skjedde like ved Karuss skole like før skolestart. Barnehagen ligger like ved. Rektor Hege Ose ved Karuss skole sier at de har informert foresatte og elever om at det ikke var elever som var involvert i ulykken.

KRISTIANSAND: Det ser ut som en mobilkran har sklidd på det glatte føret og kommet inn på gang- og sykkelveien. Ett av de to barna måtte frigjøres, opplyser politiet.
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
KRISTIANSAND: Det ser ut som en mobilkran har sklidd på det glatte føret og kommet inn på gang- og sykkelveien. Ett av de to barna måtte frigjøres, opplyser politiet. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer

- I forbindelse med hendelsen hadde vi voksne ute som geleidet barna inn på skolen. Det har gått ut SMS-varsling om det som har skjedd, sier rektoren til Fædrelandsvennen.

Det ble sendt en luftambulanse til ulykkesstedet da meldingen om ulykken kom klokka 8.10 tirsdag morgen.

Politiet har sperret av området. Kriminalteknikere var tidlig på plass for å starte sine undersøkelser.

Dagbladet følger saken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media