Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mobilnettet i Narvik er nede - folk får ikke kontakt med nødetatene

Deler av Narvik er uten strøm etter at en kabel ble kuttet over. I tillegg er mobilnettet nede, noe som gjør at det ikke er mulig å få kontakt med nødetatene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det har vært noe arbeid på en kabel, og en kabel har da blitt kuttet. Det skal også være feil på et nødaggregat, sier operasjonsleder Remi Johansen i Nordland politidistrikt til NTB. Det er uklart når strømmen er tilbake og mobilnettet er oppe og går igjen.

- Det jobbes fortløpende med å få ting reparert. Nesten alt av mobiltelefoni er borte i Narvik, sier Johansen.

Også trafikklysene er nede, og Johansen oppfordrer folk i Narvik til å holde seg hjemme mens problemene utbedres.

Strømmen er ifølge Johansen delvis er borte på grunn av kabelen som ble kuttet, og delvis fordi strømmen nå er tatt med vilje for å få reparert kabelen. Dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor sier dette har fått store konsekvenser for mobildekningen i området.

- Konsekvensene for dekningen i Narvik er stor. 32 av 34 basestasjoner er slått ut, noe som betyr at alt av mobildekning i byen er nede, sier Amundsen til Avisa Nordland.

I tillegg er 40 prosent av bredbåndet i Narvik er også nede, samt 5 til 10 prosent av fasttelefoner.