Mobilnettet kan være nede i opptil en uke

Mange tusen er fortsatt uten dekning etter «Dagmar». Det kan ta lang tid før alle er på nett igjen.

NEDBLÅST: Tusenvis av mobilabonnenter er uten dekning, etter at stormen «Dagmar» førte til store skader på kraftnettet. Det kan ta så lenge som en uke før alle er på mobilnettet igjen, opplyser Netcom. Bildet er fra stormens herjinger utenfor Sundsvall i Sverige.
 
 

 


 

  
 

 


 

 Foto: ANDERS WIKLUND / Scanpix
NEDBLÅST: Tusenvis av mobilabonnenter er uten dekning, etter at stormen «Dagmar» førte til store skader på kraftnettet. Det kan ta så lenge som en uke før alle er på mobilnettet igjen, opplyser Netcom. Bildet er fra stormens herjinger utenfor Sundsvall i Sverige. Foto: ANDERS WIKLUND / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Nøyaktig hvor mange er ikke kjent, men tusenvis av abonnenter tilknyttet Telenor og Netcom er fortsatt uten mobildekning etter at julestormen «Dagmar» hamret kysten av Norge søndag. Det kan ta opptil en uke før alle er på nett igjen.

- Per nå er rundt 200 basestasjoner fortsatt ute av drift, stort sett i Sogn og Fjordane, Møre og Romsdal, Hedmark og Sør-Trøndelag, sier kommunikasjonssjef Øyvind Vederhus i Netcom til Dagbladet. 

Fortløpende vurderinger Nedetiden skyldes hovedsaklig strømbrudd, men også skader på selve basestasjonene etter de kraftige vindene. Rundt 100 000 husstander var uten energiforsyning på det meste etter stormen, og det er ikke kjent når alle problemene er utbedret.

- Det vil variere veldig hvor lang tid det tar før folk er på nett. Det beror på hvor skadd strømnettet er, sier Vederhus.

Basestasjoner er utstyrt med nødutstyr som batterier og aggregater som går på diesel. De store stasjonene har kapasitet til å gå «i et par dager» etter et strømbrudd, mens de små bare holder i noen timer, sier pressetalsmann Atle Lessum i Telenor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer