Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mobilnettet tilbake etter 18 trøbbeltimer

Feilen ble fikset i natt.

SATT I KRISEMØTE: Justisminister Knut Storberget og samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa deltok fredag kveld på et krisemøte om problemene med telenettet. Foto: Morten Holm / Scanpix
SATT I KRISEMØTE: Justisminister Knut Storberget og samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa deltok fredag kveld på et krisemøte om problemene med telenettet. Foto: Morten Holm / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mobiltrafikken er normalisert, opplyser Telenor lørdag morgen, 18 timer etter at feilen oppsto. Feilen ble funnet ved midnatt, skriver NTB.

Trafikken i mobilnettet har i all hovedsak gått som normalt siden midnatt, men Telenor overvåker nå nettet kontinuerlig for å være sikker på at problemet er løst, opplyser selskapet.

Telenor beklager på det sterkeste de problemer og ulemper feilen har medført kundene. Selskapet lover at det vil gjennomføre en grundig gransking av årsaken til feilen og avklare nødvendige tiltak for å unngå at dette gjentar seg.

- Trafikken går nå i all hovedsak som normalt, men noen kunder kan fortsatt oppleve noe ustabilitet med datatrafikk. Dette jobber vi for fullt med å løse, sier Kårhus.

Slipper Facebook Flere politimestere uttrykte i går kveld stor bekymring over situasjonen.

- Operasjonssentralen melder om omtrent normal aktivitet, men har noen problemer med å få kontakt med mannskapene. Analogt samband er tingen. (...) Dette er egentlig en fullstendig uakseptabel situasjon for oss i nødetatene, skrev politimester Kaare Songstad i Haugaland og Sunnhordaland politidistrikt.

- Operasjonsleder i Vestfinnmark politidistrikt holder i fravær av mobiltelefon kontakt med hjemmevaktmannskaper via Facebook, skrev konstituert politimester Torbjørn Aas i Vestfinnmark politidistrikt.

Krisemøte To statsråder og sikkerhetsmyndighetene satt fredag kveld i krisemøte om mobil- og flomkrisen.

- Jeg har forsikret meg om at Telenor gjør alt de kan for å rette opp i dette, sa samferdselsministeren til Dagbladet etter krisemøtet.

På møtet deltok justisminister Knut Storberget (Ap), samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp), representanter fra Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap, Hovedredningssentralen i Sør-Norge og Politidirektoratet.

Samferdselsministeren mener det er en meget alvorlig situasjon som har oppstått, etter at telenors nett har vært helt eller delvis nede så lenge.

- Dette viser hvor sårbare vi er i all vår teknologi, og dette er helt uakseptabelt. Alle sider ved denne saken må kartlegges slik at vi ikke havner i en slik situasjon igjen, sier Kleppa.

Ny kollaps Det er bare noen uker siden Norge sist var rammet telenettkollaps.

Et fallende tre og en uheldig gravemaskinfører var alt som skulle til for å lamme bredbånd, mobilsambandet og fasttelefoner i seks fylker i mange timer 23. mai. Feilen forplantet seg, og abonnenter i hele landet hadde problemer.

I Bodø forsvant sambandet til Avinors kontrollsentral, noe som slo ut flytrafikken i hele Nord-Norge i halvannen time.

De mange tusen rammede abonnentene kunne heller ikke ringe nødnumrene.

- Dette skyldtes ifølge Telenor en betydelig grad av uflaks. Men dette skal ikke skje, sa avdelingsdirektør Per-Kristen Brekke i DSB til Dagbladet i mai.

Dagbladet kommer tilbake med mer.