Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mobilsalget går rett til værs

Norske forhandlere melder om rekordsalg av mobiltelefoner. Men kjempeinntektene lar likevel vente på seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I fjor kjøpte nordmenn 1,5 millioner nye mobiltelefoner. Ni av de ti største forhandlerne solgte for til sammen 1,6 milliarder i 2000, noe som betyr at disse hadde en omsetningsvekst på 17 prosent i forhold til året før, skriver Dagens Næringsliv.

Men til tross for strålende salg, sitter forhandlerne igjen med lite penger i kassa.

Telefonapparatenes verdi var på 4,1 milliarder kroner før subsidiering. Men ettersom mobilaktørene har subsidiert hvert apparat for mellom 500 og 1000 kroner, sitter de igjen med bare 25 millioner brutto på deling etter at subsidiene er trukket fra. Det gir en margin på 1,6 prosent, skriver avisa.

Til tross for lav lønnsomhet, er fjorårets resulat bedre enn året før. I 1999 var den samlete margin for de samme selskapene bare 0,6 prosent.

Informasjonssjef Erik Andersen i Elektro- og Elektronikkbransjen sier til Dagens Næringsliv at de forventer et salg på mellom 1,6 og 1,8 millioner mobiltelefoner i år. Det betyr at hver tredje nordmann vil gå til anskaffelse av ny telefon.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling