Mobilsamtalen bak deg på bussen er ekstremt forstyrrende

Larry David har fått forskning å støtte seg på.

IRRITERENDE: Larry David får fram hvor irriterende det er med halve samtaler. Foto: Curb Your Enthusiasm / HBO
IRRITERENDE: Larry David får fram hvor irriterende det er med halve samtaler. Foto: Curb Your Enthusiasm / HBOVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): De fleste har sittet på bussen og latt seg irritere og distrahere av å ufrivillig overhøre en mobilsamtale. Få har tatt det på kornet som Larry David i HBO-serien Curb Your Enthusiasm, der han sitter på restaurant og blir påtvunget mobilsamtalen til sidemannen (se video over).

Larry Davids løsning var å snakke med seg selv, for på den måten å konkurrere ut mobilsamtalen. Ikke mange velger denne løsningen, men nå har i hvert fall forskning bevist at Larry har et godt poeng: Det er svært distraherende - og irriterende - å overhøre en mobilsamtale.

- Å bare høre den ene delen av samtalen er svært distraherende, fordi vi blir usikre på hvordan samtalen kommer til å fortsette, sier Lauren Emberson i en pressemelding fra Corell University.

Det er altså ikke bare irriterende, men de kognitive evnene dine blir svakere når du overhører slike «halve samtaler».

- Siden slike halve samtaler er distraherende, og du ikke kan overhøre dem, blir folk svært irritert, sier Michael Goldstein, en annen av forskerne bak prosjektet.

Ifølge forskning.no fant forskerne ut at ved å overhøre en halv samtale ble opperksomheten tre ganger dårligere. Mens ved å overhøre en vanlig samtale ikke utgjorde noen forskjell fra å ha det helt stille.